Kaj boste skuhali danes?
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.
Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Šarkelj« s kandiranim sadjem
Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike
Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.
Spomladanska piščančja pečenka
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije