© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z bučo in rožmarinom

Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.

Testenine z bučo in rožmarinom

Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine-z-buco-in-rozmarinom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g svedrastih testenin
  • sveže nariban parmezan za posip
  • 4 vejice rožmarina za okras

omaka

  • 85 g masla
  • 1 strok česna
  • 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
  • 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
  • naribana lupinica ½ limone
  • nariban muškatni orešek
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g svedrastih testenin
  • sveže nariban parmezan za posip
  • 4 vejice rožmarina za okras

omaka

  • 85 g masla
  • 1 strok česna
  • 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
  • 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
  • naribana lupinica ½ limone
  • nariban muškatni orešek
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.

2

Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.

3

Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.