
Kaj boste skuhali danes?
Kremaste testenine s šparglji in grahom
Tako hitro pripravljene in tako okusne ... te testenine s šparglji in grahom vas bodo preprosto očarale!
Kremaste testenine s šparglji in grahom
Tako hitro pripravljene in tako okusne ... te testenine s šparglji in grahom vas bodo preprosto očarale!

Sestavine
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 300 g špargljev
- 175 g svežega ali zamrznjenega graha
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 100 g kremnega sira z zelišči, na primer z drobnjakom
- sol in poper

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 300 g špargljev
- 175 g svežega ali zamrznjenega graha
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 100 g kremnega sira z zelišči, na primer z drobnjakom
- sol in poper
Postopek
Špargljem odstranimo olesenele konce, preostalo pa narežemo na daljše kose. Testenine v osoljeni vodi skuhamo po navodilih na zavitku – 2 minuti pred koncem kuhanja dodamo šparglje in grah. Vse skupaj kuhamo še 2 minuti, nato odcedimo, skodelico vode od kuhanja pa prihranimo.
Testenine in zelenjavo vrnemo v kozico ter dodamo limonovo lupinico in kremni sir, solimo in popramo. Dodamo malo limonovega soka po okusu in primešamo 2 do 3 žlice prihranjene vode od kuhanja, da razredčimo omako.
Možna zamenjava
Uporabimo lahko tudi navaden kremni sir in drobnjak ali druga zelišča vanj vmešamo po okusu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krhki jelenčki
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.