© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s porom in špinačo

Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!

Testenine s porom in špinačo

Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pasta with garlicky greens

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 manjši pori
  • 2 stroka česna
  • 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
  • 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
  • 50 g sira z modro plesnijo
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 manjši pori
  • 2 stroka česna
  • 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
  • 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
  • 50 g sira z modro plesnijo
  • sol

Postopek

1

Por narežemo na tanke kolobarje. Če uporabimo ohrovt, liste narežemo ali natrgamo na manjše kose. Česen drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo olje. Dodamo por in česen in dušimo 15 minut, da se zmehčata. Zadnjih nekaj minut primešamo špinačo ali ohrovt, da ovene. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano in odstavimo s štedilnika.

3

Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode. Odcedimo jih in jih dodamo v omako. Premešamo, naložimo v skledice, posujemo z nadrobljenim sirom z modro plesnijo in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.