
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s porom in špinačo
Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!
Testenine s porom in špinačo
Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 manjši pori
- 2 stroka česna
- 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
- 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
- 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 manjši pori
- 2 stroka česna
- 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
- 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
- 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
Postopek
Por narežemo na tanke kolobarje. Če uporabimo ohrovt, liste narežemo ali natrgamo na manjše kose. Česen drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje. Dodamo por in česen in dušimo 15 minut, da se zmehčata. Zadnjih nekaj minut primešamo špinačo ali ohrovt, da ovene. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano in odstavimo s štedilnika.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode. Odcedimo jih in jih dodamo v omako. Premešamo, naložimo v skledice, posujemo z nadrobljenim sirom z modro plesnijo in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolerabna juha z ingverjem
Baba z robidnicami in aromatično kremo
Baba ali babka je tradicionalni poljski kolač iz kvašenega testa.