
Testenine s porom in špinačo
Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!
Testenine s porom in špinačo
Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 manjši pori
- 2 stroka česna
- 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
- 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
- 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 manjši pori
- 2 stroka česna
- 250 g špinače (ali kodrolistnega ohrovta)
- 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
- 400 g školjk, uheljčkov ali drugih kratkih testenin
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
Postopek
Por narežemo na tanke kolobarje. Če uporabimo ohrovt, liste narežemo ali natrgamo na manjše kose. Česen drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje. Dodamo por in česen in dušimo 15 minut, da se zmehčata. Zadnjih nekaj minut primešamo špinačo ali ohrovt, da ovene. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano in odstavimo s štedilnika.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode. Odcedimo jih in jih dodamo v omako. Premešamo, naložimo v skledice, posujemo z nadrobljenim sirom z modro plesnijo in ponudimo.