Kaj boste skuhali danes?
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Nasveti za najboljše pohanje daleč naokoli
Družinska kosila in pomembnejša slavja marsikje ne minejo brez pladnjev ocvrtega mesa. Preverite, kako lahko izboljšate svojo tehniko paniranja in cvrenja.
Sirove kroglice, ki očarajo – zdravo in božansko dobro
Super zdrave in neverjetno okusne: brokolijeve kroglice s sirom čedar, ki so po odzivu na spletu prava kulinarična uspešnica.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in jih razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Peresnike kuhamo v osoljeni vreli vodi kuhamo 10 minut. Kuhane odcedimo in jih vrnemo v lonec.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo temperaturo (180 °C). V večji ponvi segrejemo olje in dodamo gobe. Na visokem ognju jih pražimo 5 minut, da rahlo porjavijo. Ogenj zmanjšamo, gobam pa dodamo česen in pražimo še kakšno minuto, da česen zadiši. Nato gobe solimo in popramo ter stresemo v velik plitev pekač.
Pripravimo še špinačno omako. Špinačo odtalimo, odcedimo, nasekljamo in jo dobro zmešamo z maskarponejem in parmezanom. Omako zmešamo s peresniki, lonec spet pristavimo na ogenj in nekaj minut segrevamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj stresemo na gobe v pekaču. Posujemo s parmezanom in damo v pečico pod žar za 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva in da omaka zabrbota.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lešnikovi krofki iz kuhanega testa
Torta z borovnicami, pistacijami in kardamomovo kremo
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo