
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in jih razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Peresnike kuhamo v osoljeni vreli vodi kuhamo 10 minut. Kuhane odcedimo in jih vrnemo v lonec.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo temperaturo (180 °C). V večji ponvi segrejemo olje in dodamo gobe. Na visokem ognju jih pražimo 5 minut, da rahlo porjavijo. Ogenj zmanjšamo, gobam pa dodamo česen in pražimo še kakšno minuto, da česen zadiši. Nato gobe solimo in popramo ter stresemo v velik plitev pekač.
Pripravimo še špinačno omako. Špinačo odtalimo, odcedimo, nasekljamo in jo dobro zmešamo z maskarponejem in parmezanom. Omako zmešamo s peresniki, lonec spet pristavimo na ogenj in nekaj minut segrevamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj stresemo na gobe v pekaču. Posujemo s parmezanom in damo v pečico pod žar za 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva in da omaka zabrbota.