Kaj boste skuhali danes?
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in jih razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Peresnike kuhamo v osoljeni vreli vodi kuhamo 10 minut. Kuhane odcedimo in jih vrnemo v lonec.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo temperaturo (180 °C). V večji ponvi segrejemo olje in dodamo gobe. Na visokem ognju jih pražimo 5 minut, da rahlo porjavijo. Ogenj zmanjšamo, gobam pa dodamo česen in pražimo še kakšno minuto, da česen zadiši. Nato gobe solimo in popramo ter stresemo v velik plitev pekač.
Pripravimo še špinačno omako. Špinačo odtalimo, odcedimo, nasekljamo in jo dobro zmešamo z maskarponejem in parmezanom. Omako zmešamo s peresniki, lonec spet pristavimo na ogenj in nekaj minut segrevamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj stresemo na gobe v pekaču. Posujemo s parmezanom in damo v pečico pod žar za 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva in da omaka zabrbota.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pavlove z rabarbaro
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.