© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cherry and raspberry gratin

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin

Postopek

1

Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in ga damo v mleko. Vse skupaj segrevamo do vretja, in ko mleko skoraj zavre, ogenj ugasnemo in pustimo namakati 10 do 15 minut. Rumenjake ločimo od beljakov in rumenjake stepemo z 2 žlicama sladkorja, da dobimo svetlo mešanico. Primešamo ji še moko in gladko stepemo. V rumenjakovo mešanico vlijemo mleko in kuhamo 3 do 5 minut, da se krema zadosti zgosti. Skozi cedilo jo zlijemo v večjo skledo, da odstranimo strok, in pustimo, da se rahlo ohladi.

2

Beljake stepamo tako dolgo, da se njihova prostornina potroji in da se začnejo delati vršički. Nato postopoma dodajamo preostali sladkor, da dobimo gost in svetleč sneg. V rumenjakovo mešanico vlijemo limonov sok ali žganje ter tretjino snega. Dobro premešamo, nato pa v dveh korakih previdno vmešamo še preostali sneg. Vključimo grelec za žar v pečici.

3

V nizek pekač razporedimo očiščene češnje in maline in jih damo za 3 do 5 minut pod žar, da se rahlo zmehčajo. Nato čez sadje razporedimo jajčno kremo in damo še za 3 minute pod žar, da se obloga zlato rjavo obarva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.