© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cherry and raspberry gratin

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Slastne miške v božični preobleki

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin

Postopek

1

Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in ga damo v mleko. Vse skupaj segrevamo do vretja, in ko mleko skoraj zavre, ogenj ugasnemo in pustimo namakati 10 do 15 minut. Rumenjake ločimo od beljakov in rumenjake stepemo z 2 žlicama sladkorja, da dobimo svetlo mešanico. Primešamo ji še moko in gladko stepemo. V rumenjakovo mešanico vlijemo mleko in kuhamo 3 do 5 minut, da se krema zadosti zgosti. Skozi cedilo jo zlijemo v večjo skledo, da odstranimo strok, in pustimo, da se rahlo ohladi.

2

Beljake stepamo tako dolgo, da se njihova prostornina potroji in da se začnejo delati vršički. Nato postopoma dodajamo preostali sladkor, da dobimo gost in svetleč sneg. V rumenjakovo mešanico vlijemo limonov sok ali žganje ter tretjino snega. Dobro premešamo, nato pa v dveh korakih previdno vmešamo še preostali sneg. Vključimo grelec za žar v pečici.

3

V nizek pekač razporedimo očiščene češnje in maline in jih damo za 3 do 5 minut pod žar, da se rahlo zmehčajo. Nato čez sadje razporedimo jajčno kremo in damo še za 3 minute pod žar, da se obloga zlato rjavo obarva.

Priljubljeni recepti

Najboljši ratatuj

Francoska klasika je kot nalašč za čas, ko so naši vrtovi polni okusne poletne zelenjave

2 h 20 min
Enostavno

Svinjina s karameliziranim ananasom

Slastna svinjina, kot je niste vajeni

1 h 40 min
Enostavno

Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja

Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.