© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Češnjeva pita z mandljevim nadevom

Češnjeva pita z mandljevim nadevom

Čas priprave 55 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry frangipane tartOrlando Murrin Sun-kissed lunchpage 76

Sestavine

krhko testo

  • 200 g moke
  • 25 g škroba
  • 100 g masla
  • 1 žlica sladkorja

nadev

  • 1 jajce
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 140 g mletih mandljev
  • 140 g mehkega masla
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici češnjevega žganja ali brendija
  • 500 g razkoščičenih češenj
  • 2 žlici češnjeve marmelade

Sestavine

krhko testo

  • 200 g moke
  • 25 g škroba
  • 100 g masla
  • 1 žlica sladkorja

nadev

  • 1 jajce
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 140 g mletih mandljev
  • 140 g mehkega masla
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici češnjevega žganja ali brendija
  • 500 g razkoščičenih češenj
  • 2 žlici češnjeve marmelade

Postopek

1

Za krhko testo v kuhinjskem strojčku zmešamo moko (ali mešanico moke in škroba, ki testo naredi bolj hrustljavo) s koščki masla, dodamo sladkor, stepeno jajce in le toliko vode (približno 2 žlici), da se sestavine povežejo v testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno, kjer naj počiva 20 minut.

2

Medtem pripravimo nadev. V skledo damo sladkor, mlete mandlje, maslo, jajce in rumenjak in sestavine zmešamo v kremno pasto. Vanjo vmešamo žganje in jo pustimo na hladnem vsaj 20 minut.

3

Pečico segrejemo na 190 °C. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 26 cm. Pokrijemo ga s papirjem za peko in nanj nasujemo fižol za slepo peko. Testeno osnovo pečemo 20 do 25 minut; papir in fižol odstranimo po 15 minutah peke. Mandljevo pasto razporedimo po delno pečeni osnovi in pečemo še 20 minut, da se lepo obarva. Pito vzamemo iz pečice in nanjo razporedimo češnje. Češnjevo marmelado segrejemo z žlico vode, gladko zmešamo in premažemo češnje. Pito ohladimo v modlu, nato jo narežemo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.