
Kaj boste skuhali danes?
Domač jajčni liker
Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj
Domač jajčni liker
Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj

Sestavine
- 5 srednje velikih ali 4 veliki rumenjaki
- 300 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev strok
- 6,25 dl mleka
- 2,5 dl žganja ali vinskega cveta 96 % (dobimo ga v lekarni)
- 2 šilci konjaka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 5 srednje velikih ali 4 veliki rumenjaki
- 300 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev strok
- 6,25 dl mleka
- 2,5 dl žganja ali vinskega cveta 96 % (dobimo ga v lekarni)
- 2 šilci konjaka
Postopek
Jajca vzamemo iz hladilnika nekaj ur pred pripravo likerja. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in z majhnim ostrim nožem postrgamo sredico. Mleko zavremo na majhnem ognju s 100 g sladkorja v prahu in vaniljevo sredico ter kuhljamo 6 do 8 minut, nato ga precedimo skozi fino cedilo in ohladimo. Vinski cvet pomešamo s konjakom, pokrijemo in prihranimo.
Rumenjake razžvrkljamo s preostalim sladkorjem v prahu in vaniljevim mlekom v gosto kremo. Nato vmešamo zmes konjaka in vinskega cveta ter takoj napolnimo v primerne steklenice. Zapremo jih z zamaškom, ki ga ovijemo s platneno krpico. Preden jajčni liker ponudimo, ga dobro pretresemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Hruškova torta z javorovim sirupom
Zelo odrasla torta z rahlo odišavljenim biskvitom in hruškami, karameliziranimi v javorovem sirupu, za povrh pa beljakova maslena krema