© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domač jajčni liker

Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj

Domač jajčni liker

Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 liter
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
domac jajcni liker

Sestavine

  • 5 srednje velikih ali 4 veliki rumenjaki
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev strok
  • 6,25 dl mleka
  • 2,5 dl žganja ali vinskega cveta 96 % (dobimo ga v lekarni)
  • 2 šilci konjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 srednje velikih ali 4 veliki rumenjaki
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev strok
  • 6,25 dl mleka
  • 2,5 dl žganja ali vinskega cveta 96 % (dobimo ga v lekarni)
  • 2 šilci konjaka

Postopek

1

Jajca vzamemo iz hladilnika nekaj ur pred pripravo likerja. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in z majhnim ostrim nožem postrgamo sredico. Mleko zavremo na majhnem ognju s 100 g sladkorja v prahu in vaniljevo sredico ter kuhljamo 6 do 8 minut, nato ga precedimo skozi fino cedilo in ohladimo. Vinski cvet pomešamo s konjakom, pokrijemo in prihranimo.

2

Rumenjake razžvrkljamo s preostalim sladkorjem v prahu in vaniljevim mlekom v gosto kremo. Nato vmešamo zmes konjaka in vinskega cveta ter takoj napolnimo v primerne steklenice. Zapremo jih z zamaškom, ki ga ovijemo s platneno krpico. Preden jajčni liker ponudimo, ga dobro pretresemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.