© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletna rižota z bučkami

Poletna rižota z bučkami

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
poletna rizota z buckami

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 zreli paradižniki
  • 350 g riža za rižoto
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 1,5 l vroče zelenjavne juhe
  • 3 bučke
  • 150 g svežega ali zamrznjenega graha
  • poper
  • pest grobo natrgane bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 zreli paradižniki
  • 350 g riža za rižoto
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 1,5 l vroče zelenjavne juhe
  • 3 bučke
  • 150 g svežega ali zamrznjenega graha
  • poper
  • pest grobo natrgane bazilike

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in oboje drobno nasekljamo. Paradižnike operemo in grobo narežemo. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo in česen, da čebula oveni. Dodamo paradižnik in ga kuhamo še 3 do 4 minute, da se omehča in postane kašast. Nato dodamo riž in rožmarin.

2

V ponev zlijemo še polovico juhe in pustimo kuhati 10 minut oziroma tako dolgo, da tekočina izpari. Vmes riž večkrat premešamo. Dodamo še preostalo juho in kuhamo še nadaljnjih 5 minut.

3

Vmešamo bučke in grah ter kuhamo še 5 minut ali, če je potrebno, še malo dlje. Vmes mešamo. Jed je kuhana, ko riž postane mehak in je mešanica še malo tekoča. Jed začinimo s poprom in vmešamo še baziliko, da oveni. Takoj postrežemo.

Nasvet

Rižoto lahko tudi zamrznemo, vendar ne za dlje kot en mesec. Odmrznjeno začinimo s poprom in ji šele takrat dodamo baziliko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.