
Kaj boste skuhali danes?
Zajčki za zajtrk
Zajčki za zajtrk

Sestavine
- 500 g gladke pšenične moke
- 50 g masla
- 1 jajce
- 1 žlica sladkorja
- 2,5 dl mlačnega mleka
- malo soli
- 1 kocka svežega kvasa (40 g)
- rumenjak za premaz
- sezamova in bučna semena ter rozine za okras

To so testenine z bučo in feto, o katerih vsi govorijo
Ko združimo pečeno bučo in feto, nastanejo popolne jesenske testenine. Enostavno, okusno in pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Najboljši recept za segedin
Čeprav se imenuje segedin golaž, je to več kot le golaž s kislim zeljem. Pravilno pripravljen dobi zaokrožen okus, ki navduši vse.

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.
Sestavine
- 500 g gladke pšenične moke
- 50 g masla
- 1 jajce
- 1 žlica sladkorja
- 2,5 dl mlačnega mleka
- malo soli
- 1 kocka svežega kvasa (40 g)
- rumenjak za premaz
- sezamova in bučna semena ter rozine za okras
Postopek
Kvas zdrobimo in raztopimo v mlačnem mleku. Vse ostale sestavine damo v posodo za gnetenje, dolijemo raztopljen kvas in s strojčkom zgnetemo (približno pet minut) v voljno testo. Testo naj vzhaja približno 15 minut v pečici, ki smo jo pet minut segrevali pri 50 °C, nato pa izklopili. Testo hitro pregnetemo in ponovno damo za 15 minut v pečico, da še enkrat vzhaja. Nato pečico segrejemo na 180 °C.
Testo razdelimo na deset enakih kosov. Iz petih kosov testa oblikujemo zajčje glave, iz preostalih kosov pa po dve ušesi. Ušesa zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Spodnje konce ušes premažemo z vodo, nanje posadimo glave in rahlo pritisnemo. Zajčje glave naj toliko vzhajajo, da se vidno povečajo, nato jih premažemo z rumenjakom, ki smo ga stepli z vodo.
Zajčke pečemo približno 25 minut. Ko se pecivo ohladi, vtaknemo rozine za oči, gobčke pa okrasimo z bučnimi in sezamovimi semeni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Korenčkov falafel
100-odstotno rastlinski obrok, poln harmonično usklajenih okusov in hrustljave zelenjave, bo navdušil vse ljubitelje dobre hrane.