© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zajčki za zajtrk

Zajčki za zajtrk

Čas priprave 1 h 20 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 5 zajčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
FrźhstźckshŠschen1-seitigProd. 04/032003 02 19

Sestavine

  • 500 g gladke pšenične moke
  • 50 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 2,5 dl mlačnega mleka
  • malo soli
  • 1 kocka svežega kvasa (40 g)
  • rumenjak za premaz
  • sezamova in bučna semena ter rozine za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g gladke pšenične moke
  • 50 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 2,5 dl mlačnega mleka
  • malo soli
  • 1 kocka svežega kvasa (40 g)
  • rumenjak za premaz
  • sezamova in bučna semena ter rozine za okras

Postopek

1

Kvas zdrobimo in raztopimo v mlačnem mleku. Vse ostale sestavine damo v posodo za gnetenje, dolijemo raztopljen kvas in s strojčkom zgnetemo (približno pet minut) v voljno testo. Testo naj vzhaja približno 15 minut v pečici, ki smo jo pet minut segrevali pri 50 °C, nato pa izklopili. Testo hitro pregnetemo in ponovno damo za 15 minut v pečico, da še enkrat vzhaja. Nato pečico segrejemo na 180 °C.

2

Testo razdelimo na deset enakih kosov. Iz petih kosov testa oblikujemo zajčje glave, iz preostalih kosov pa po dve ušesi. Ušesa zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Spodnje konce ušes premažemo z vodo, nanje posadimo glave in rahlo pritisnemo. Zajčje glave naj toliko vzhajajo, da se vidno povečajo, nato jih premažemo z rumenjakom, ki smo ga stepli z vodo.

3

Zajčke pečemo približno 25 minut. Ko se pecivo ohladi, vtaknemo rozine za oči, gobčke pa okrasimo z bučnimi in sezamovimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.