
Velikonočni kruhki z rozinami
Okusna priloga za velikonočno pojedino
Velikonočni kruhki z rozinami
Okusna priloga za velikonočno pojedino

Sestavine
- 900 g gladke moke
- 60 g kvasa
- 3,5 dl mleka
- 180 g masla
- 10 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 180 g rozin
- malo soli
- lupina ½ limone
- jajce za premaz
- olje za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 900 g gladke moke
- 60 g kvasa
- 3,5 dl mleka
- 180 g masla
- 10 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 180 g rozin
- malo soli
- lupina ½ limone
- jajce za premaz
- olje za pekač
Postopek
V primerno skledo stresemo moko in v sredini naredimo jamico. Maslo rahlo segrejemo, da se razpusti. V jamico zlijemo mlačno mleko, nadrobimo kvas in z malo moke zamešamo v kvasec, ki naj na toplem vzhaja pol ure.
K moki dodamo tekoče maslo, sladkor, rumenjake, rozine, sol in limonovo lupino. Vse sestavine z mešalnikom zgnetemo v gladko testo; pokrito naj na toplem vzhaja 20 minut.
Vzhajano testo razrežemo in oblikujemo v dve večji kepi ter nekaj manjših kepic; pustimo vzhajati še četrt ure.
Vzhajane hlebčke zložimo na naoljen pekač, jih premažemo s stepenim jajcem in z ostrim nožem na površini naredimo križne zareze. Rozinove kruhke pečemo v pečici 15 do 25 minut (odvisno od velikosti hlebčkov) pri 180 °C do zlato rjave barve.