© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni kruhki z rozinami

Okusna priloga za velikonočno pojedino

Velikonočni kruhki z rozinami

Okusna priloga za velikonočno pojedino

Čas priprave 50 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 kg kruhkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Osterbrot1-seitig, dunkelProd. 4/042004 02 24

Sestavine

  • 900 g gladke moke
  • 60 g kvasa
  • 3,5 dl mleka
  • 180 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 180 g rozin
  • malo soli
  • lupina ½ limone
  • jajce za premaz
  • olje za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 900 g gladke moke
  • 60 g kvasa
  • 3,5 dl mleka
  • 180 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 180 g rozin
  • malo soli
  • lupina ½ limone
  • jajce za premaz
  • olje za pekač

Postopek

1

V primerno skledo stresemo moko in v sredini naredimo jamico. Maslo rahlo segrejemo, da se razpusti. V jamico zlijemo mlačno mleko, nadrobimo kvas in z malo moke zamešamo v kvasec, ki naj na toplem vzhaja pol ure.

2

K moki dodamo tekoče maslo, sladkor, rumenjake, rozine, sol in limonovo lupino. Vse sestavine z mešalnikom zgnetemo v gladko testo; pokrito naj na toplem vzhaja 20 minut.

3

Vzhajano testo razrežemo in oblikujemo v dve večji kepi ter nekaj manjših kepic; pustimo vzhajati še četrt ure.

4

Vzhajane hlebčke zložimo na naoljen pekač, jih premažemo s stepenim jajcem in z ostrim nožem na površini naredimo križne zareze. Rozinove kruhke pečemo v pečici 15 do 25 minut (odvisno od velikosti hlebčkov) pri 180 °C do zlato rjave barve.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.