© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Velikonočni kruhki z rozinami

Okusna priloga za velikonočno pojedino

Velikonočni kruhki z rozinami

Okusna priloga za velikonočno pojedino

Čas priprave 50 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 kg kruhkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Osterbrot1-seitig, dunkelProd. 4/042004 02 24

Sestavine

  • 900 g gladke moke
  • 60 g kvasa
  • 3,5 dl mleka
  • 180 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 180 g rozin
  • malo soli
  • lupina ½ limone
  • jajce za premaz
  • olje za pekač

Sestavine

  • 900 g gladke moke
  • 60 g kvasa
  • 3,5 dl mleka
  • 180 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 180 g rozin
  • malo soli
  • lupina ½ limone
  • jajce za premaz
  • olje za pekač

Postopek

1

V primerno skledo stresemo moko in v sredini naredimo jamico. Maslo rahlo segrejemo, da se razpusti. V jamico zlijemo mlačno mleko, nadrobimo kvas in z malo moke zamešamo v kvasec, ki naj na toplem vzhaja pol ure.

2

K moki dodamo tekoče maslo, sladkor, rumenjake, rozine, sol in limonovo lupino. Vse sestavine z mešalnikom zgnetemo v gladko testo; pokrito naj na toplem vzhaja 20 minut.

3

Vzhajano testo razrežemo in oblikujemo v dve večji kepi ter nekaj manjših kepic; pustimo vzhajati še četrt ure.

4

Vzhajane hlebčke zložimo na naoljen pekač, jih premažemo s stepenim jajcem in z ostrim nožem na površini naredimo križne zareze. Rozinove kruhke pečemo v pečici 15 do 25 minut (odvisno od velikosti hlebčkov) pri 180 °C do zlato rjave barve.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.