Kaj boste skuhali danes?
Velikonočni kruhki z rozinami
Okusna priloga za velikonočno pojedino
Velikonočni kruhki z rozinami
Okusna priloga za velikonočno pojedino
Sestavine
- 900 g gladke moke
- 60 g kvasa
- 3,5 dl mleka
- 180 g masla
- 10 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 180 g rozin
- malo soli
- lupina ½ limone
- jajce za premaz
- olje za pekač
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Sestavine
- 900 g gladke moke
- 60 g kvasa
- 3,5 dl mleka
- 180 g masla
- 10 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 180 g rozin
- malo soli
- lupina ½ limone
- jajce za premaz
- olje za pekač
Postopek
V primerno skledo stresemo moko in v sredini naredimo jamico. Maslo rahlo segrejemo, da se razpusti. V jamico zlijemo mlačno mleko, nadrobimo kvas in z malo moke zamešamo v kvasec, ki naj na toplem vzhaja pol ure.
K moki dodamo tekoče maslo, sladkor, rumenjake, rozine, sol in limonovo lupino. Vse sestavine z mešalnikom zgnetemo v gladko testo; pokrito naj na toplem vzhaja 20 minut.
Vzhajano testo razrežemo in oblikujemo v dve večji kepi ter nekaj manjših kepic; pustimo vzhajati še četrt ure.
Vzhajane hlebčke zložimo na naoljen pekač, jih premažemo s stepenim jajcem in z ostrim nožem na površini naredimo križne zareze. Rozinove kruhke pečemo v pečici 15 do 25 minut (odvisno od velikosti hlebčkov) pri 180 °C do zlato rjave barve.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.
Skuše v marinadi
Srnina s kutino
Ko imate napovedane bolj zahtevne goste, jim pripravite to slastno srnino s kutino.