
Kaj boste skuhali danes?
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.

Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo

Kosilo v 30 minutah, ki ga boste takoj uvrstili med svoje stalnice
Hitro, barvito in okusno: piščančji stir fry s hrustljavo zelenjavo in sočnim piščancem je popoln obrok, ki je na mizi v manj kot 30 minutah.

To je prava bosanska kljukuša, ki navduši z vsakim grižljajem
Kljukuša je preprosta in hitro pripravljena bosanska zlevanka ali pogača. Imamo preizkušen tradicionalni recept (brez krompirja), ki ga je vedno dobro imeti pri roki.

Na Škofljici so se pomerili picopeki
V okviru evropskega tedna mobilnosti so potekale številne zanimive prireditve, tudi odprto prvenstvo picopekov na Škofljici!
Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
Postopek
Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česnove stroke stisnemo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na drobne kocke.
Zrezke rahlo potolčemo in po obeh straneh začinimo s soljo, poprom in česnom. Žajbljeve liste operemo in narežemo na tanke trakove.
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh hitro popečemo. Meso vzamemo iz ponve in prihranimo na toplem.
V soku od pečenja steklasto prepražimo zelenjavo skupaj s čebulo in slanino; zalijemo z belim vinom. Dodamo zrezke in žajbljeve liste. Pokrito dušimo nekaj minut.
Zrezke ponudimo s pripravljeno omako in zelenjavo. Jed okrasimo z žajbljevimi lističi. Kot prilogo postrežemo instantno pšenico ali dušen riž.