Kaj boste skuhali danes?
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
Postopek
Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česnove stroke stisnemo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na drobne kocke.
Zrezke rahlo potolčemo in po obeh straneh začinimo s soljo, poprom in česnom. Žajbljeve liste operemo in narežemo na tanke trakove.
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh hitro popečemo. Meso vzamemo iz ponve in prihranimo na toplem.
V soku od pečenja steklasto prepražimo zelenjavo skupaj s čebulo in slanino; zalijemo z belim vinom. Dodamo zrezke in žajbljeve liste. Pokrito dušimo nekaj minut.
Zrezke ponudimo s pripravljeno omako in zelenjavo. Jed okrasimo z žajbljevimi lističi. Kot prilogo postrežemo instantno pšenico ali dušen riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodne rezine s stračatelo
Špageti z omako »Amatriciana«
Za to italijansko klasiko uporabite najboljši paradižnik in slanino!