© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Žajbljevi zrezki

Zrezki malo drugače.

Žajbljevi zrezki

Zrezki malo drugače.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Salbei Schnitzerln1-seitigProd. 08/032003 06 26

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
  • 40 g slanine
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 80 g zelene
  • 8 svežih žajbljevih listov
  • 3 žlice olja
  • 1,5 dl belega vina
  • žajbljevi lističi za okras
  • kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
  • 40 g slanine
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 80 g zelene
  • 8 svežih žajbljevih listov
  • 3 žlice olja
  • 1,5 dl belega vina
  • žajbljevi lističi za okras
  • kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo

Postopek

1

Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česnove stroke stisnemo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na drobne kocke.

2

Zrezke rahlo potolčemo in po obeh straneh začinimo s soljo, poprom in česnom. Žajbljeve liste operemo in narežemo na tanke trakove.

3

V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh hitro popečemo. Meso vzamemo iz ponve in prihranimo na toplem.

4

V soku od pečenja steklasto prepražimo zelenjavo skupaj s čebulo in slanino; zalijemo z belim vinom. Dodamo zrezke in žajbljeve liste. Pokrito dušimo nekaj minut.

5

Zrezke ponudimo s pripravljeno omako in zelenjavo. Jed okrasimo z žajbljevimi lističi. Kot prilogo postrežemo instantno pšenico ali dušen riž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.