Kaj boste skuhali danes?
Veganski rjavčki
Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.
Veganski rjavčki
Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.
Sestavine
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 200 g veganske temne čokolade
- 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 125 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- 1⁄4 žličke soli
- 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 200 g veganske temne čokolade
- 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 125 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- 1⁄4 žličke soli
- 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C (ali na 150 °C z ventilacijo). Kvadraten model s stranicami dolžine 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in pustimo stati vsaj 5 minut. Čokolado grobo nasekljamo.
V kozico damo 120 g nasekljane čokolade, kavo, vegansko margarino in 0,6 dl vode ter stopimo na nizki temperaturi. Pustimo, da se malo ohladi.
V skledo damo moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol ter zmešamo, da se znebimo grudic. V stopljeno čokolado vsujemo sladkor in z metlico mešamo toliko časa, da se ves stopi, mešanica pa je gladka in sijoča. Primešamo namočeno laneno seme, vaniljev izvleček in preostalo nasekljano čokolado, nato pa še mešanico z moko. Naložimo v pripravljeni model.
Pečemo 35 do 40 minut, da so na zobotrebcu, ki ga zabodemo v sredino, vlažne drobtine, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se pecivo popolnoma ohladi v pekaču, nato ga narežemo na kocke. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo in pojemo v treh dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi
Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem