Kaj boste skuhali danes?
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)
Najslastnejše med vsemi kroglicami
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)
Postopek
Izdolbemo sredico lubenice (potrebujemo je 375 do 400 g). Odberemo črna semena in jih zavržemo. Sredico zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo pire. Modelčke za sladoled na palčki do treh četrtin napolnimo z lubeničnim pirejem in zamrznemo za najmanj 3 ure ali čez noč. Morebitne ostanke pireja damo v model za ledene kocke in jih prav tako zamrznemo.
Kivije olupimo in zeleno meso odrežemo od bele sredice, ki jo uporabimo drugače, na primer v sadni solati ali zmešančku. Kivijevo meso zmeljemo s paličnim mešalnikom. V modelčke z lubeničnim sladoledom dodamo po 4 do 5 mm kivijevega pireja in zamrznemo še za 1 uro. V kivijev pire, ki ostane, po želji dodamo malo zelenega jedilnega barvila, da dobimo barvo lubenične lupine. Na vrh sladoleda nalijemo zelo tanko plast temno zelenega kivijevega pireja in sladolede do postrežbe zamrznemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Borovničeva pita z marelicami
Borovnice in marelice se čudovito ujamejo v barvi in okusu v tej piti z drobljencem
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse