© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroči kavni narastki

Namesto skodelice kave

Vroči kavni narastki

Namesto skodelice kave

Čas priprave 15 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroci kavni narastki

Tale vroča sladica, odišavljena s kavnim likerjem, je pripravljena v samo nekaj minutah. Zraven priložimo kepico sladoleda.

Sestavine

  • 1,5 dl mleka
  • 50 g izkoščičenih suhih sliv
  • 2 žlički instantne kave
  • 50 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlica moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška
  • ščep soli

ko postrežemo (po želji):

  • 4 kepice kavnega ali vaniljevega sladoleda
  • 4 žlice kavnega likerja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1,5 dl mleka
  • 50 g izkoščičenih suhih sliv
  • 2 žlički instantne kave
  • 50 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlica moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška
  • ščep soli

ko postrežemo (po želji):

  • 4 kepice kavnega ali vaniljevega sladoleda
  • 4 žlice kavnega likerja

Postopek

1

Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.

2

Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.