
Kaj boste skuhali danes?
Vložene fige na grškem jogurtu
Vložene fige na grškem jogurtu

Sestavine
- 26 svežih fig
- 1 kg sladkorja
- 2 pesti mandljev
- 13 nageljnovih žbic
- sok 1 limone
- 6 velikih skodelic vode
- grški jogurt

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 26 svežih fig
- 1 kg sladkorja
- 2 pesti mandljev
- 13 nageljnovih žbic
- sok 1 limone
- 6 velikih skodelic vode
- grški jogurt
Postopek
Fige previdno olupimo od spodnje strani proti peclju in jih 10 minut kuhamo v vreli vodi. Vodo odcedimo, in ko se fige nekoliko ohladijo, v vsako drugo figo nabodemo nageljnovo žbico.
Zavremo 6 velikih skodelic vode, dodamo fige, sladkor in limonov sok ter kuhamo 15 minut. Če je potrebno, med kuhanjem odstranjujemo nastalo peno.
V lonec dodamo mandlje, pokrijemo in pustimo čez noč. Naslednji dan fige ponovno prekuhamo, jih vložimo v sterilne kozarce, do roba dolijemo tekočino, v kateri so se kuhale, in tesno zapremo s pokrovčkom.
Vložene fige ponudimo z grškim jogurtom za zajtrk ali kot sladico.