
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)
Postopek
Šparglje očistimo in operemo. Vodo in kis zavremo in v prevretek dodamo med in sol, da se stopita.
V sterilizirana kozarca za vlaganje (vsak po 7 dl) vstavimo šparglje, dodamo timijan in meto ter limonovo in pomarančno lupino. Zalijemo s prevretkom in nepredušno zapremo.