
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)
Postopek
Šparglje očistimo in operemo. Vodo in kis zavremo in v prevretek dodamo med in sol, da se stopita.
V sterilizirana kozarca za vlaganje (vsak po 7 dl) vstavimo šparglje, dodamo timijan in meto ter limonovo in pomarančno lupino. Zalijemo s prevretkom in nepredušno zapremo.