© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poširan losos v zelenini omaki

Zdravo, a noro okusna jed.

Poširan losos v zelenini omaki

Zdravo, a noro okusna jed.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lachs, PochiertereinseitigProd. 5/022002 03 21

Sestavine

  • 4 rezine svežega lososa po 200 g
  • sol
  • beli poper
  • nekaj rezin limone
  • 150 g korenčka
  • 200 g gomolja zelene
  • šopek peteršilja
  • 2,5 dl belega vina
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 20 g masla
  • 1,5 dl kisle smetane
  • kuhan krompir za prilogo
  • koper za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rezine svežega lososa po 200 g
  • sol
  • beli poper
  • nekaj rezin limone
  • 150 g korenčka
  • 200 g gomolja zelene
  • šopek peteršilja
  • 2,5 dl belega vina
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 20 g masla
  • 1,5 dl kisle smetane
  • kuhan krompir za prilogo
  • koper za okras

Postopek

1

Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na palčke. Peteršilj operemo. Lososove rezine rahlo solimo ter začinimo z belim poprom in limonovim sokom.

2

Vino zavremo z malo vode, soljo, poprom in sladkorjem. Dodamo zeleno, korenček in polovico peteršilja ter na blagem ognju zavremo. V prevretek damo lososove rezine in v pokriti posodi kuhljamo 12 do 15 minut.

3

Ribe in zelenjavo poberemo iz posode in na toplem prihranimo. Ribjo osnovo precedimo in nekoliko povremo. Ostali peteršilj drobno sesekljamo in ga z maslom in kislo smetano vmešamo v osnovo. Hitro prevremo in še malo začinimo. Na tople krožnike serviramo lososove rezine z zelenjavo in kuhanim krompirjem. Jed okrasimo s koprom.

Nasvet

Več o poširanju: Soparjenje in poširanje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.