
Poširan losos v zelenini omaki
Zdravo, a noro okusna jed.
Poširan losos v zelenini omaki
Zdravo, a noro okusna jed.

Sestavine
- 4 rezine svežega lososa po 200 g
- sol
- beli poper
- nekaj rezin limone
- 150 g korenčka
- 200 g gomolja zelene
- šopek peteršilja
- 2,5 dl belega vina
- ščepec kristalnega sladkorja
- 20 g masla
- 1,5 dl kisle smetane
- kuhan krompir za prilogo
- koper za okras

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 4 rezine svežega lososa po 200 g
- sol
- beli poper
- nekaj rezin limone
- 150 g korenčka
- 200 g gomolja zelene
- šopek peteršilja
- 2,5 dl belega vina
- ščepec kristalnega sladkorja
- 20 g masla
- 1,5 dl kisle smetane
- kuhan krompir za prilogo
- koper za okras
Postopek
Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na palčke. Peteršilj operemo. Lososove rezine rahlo solimo ter začinimo z belim poprom in limonovim sokom.
Vino zavremo z malo vode, soljo, poprom in sladkorjem. Dodamo zeleno, korenček in polovico peteršilja ter na blagem ognju zavremo. V prevretek damo lososove rezine in v pokriti posodi kuhljamo 12 do 15 minut.
Ribe in zelenjavo poberemo iz posode in na toplem prihranimo. Ribjo osnovo precedimo in nekoliko povremo. Ostali peteršilj drobno sesekljamo in ga z maslom in kislo smetano vmešamo v osnovo. Hitro prevremo in še malo začinimo. Na tople krožnike serviramo lososove rezine z zelenjavo in kuhanim krompirjem. Jed okrasimo s koprom.
Nasvet
Več o poširanju: Soparjenje in poširanje