© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Turški sataraš

Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo

Turški sataraš

Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
turkish one-pan eggs and peppers (menemen)

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 rdeča ali zelena paprika
  • 1–2 rdeča čilija
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1–2 žlici sladkorja
  • 4 jajca
  • manjši šopek peteršilja
  • 6 žlic gostega kremastega jogurta
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 rdeča ali zelena paprika
  • 1–2 rdeča čilija
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1–2 žlici sladkorja
  • 4 jajca
  • manjši šopek peteršilja
  • 6 žlic gostega kremastega jogurta
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriki in čiliju odstranimo semena in ju prav tako narežemo na rezine. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo.

2

V ponvi segrejemo olje, mu primešamo čebulo, papriko in čili ter vse skupaj dušimo dokler se ne zmehča. Nato dodamo paradižnike in sladkor. Neprestano mešamo in kuhamo, dokler vsa tekočina ne izpari. Začinimo s soljo in poprom.

3

S kuhalnico naredimo v zelenjavno mešanico 4 luknje in vanje ubijemo jajca. Ponev pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju tako dolgo, da jajca zakrknejo.

4

Jogurt zmešamo s česnom in začinimo s soljo in poprom. Sataraš posujemo še s peteršiljem in postrežemo s česnovim jogurtom.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.