Kaj boste skuhali danes?
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.
Sestavine
- 1 mala pločevinka tunine
- 2 žlici majoneze
- 3 mlade čebulice
- 2 žlički drobnih kaper
- 2 kisli kumarici
- 1 žlico peteršilja
- sol in poper
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 mala pločevinka tunine
- 2 žlici majoneze
- 3 mlade čebulice
- 2 žlički drobnih kaper
- 2 kisli kumarici
- 1 žlico peteršilja
- sol in poper
Postopek
Zmešamo odcejeno tunino in majonezo. Dodamo drobno nasekljano mlado čebulico, kapre, drobno nasekljani kisli kumarici in peteršilj. Solimo, popramo in zmešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom