© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike

Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
trska z limono s pirejem iz soje in bazilike

Sestavine

  • 2 vejici češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 fileja trske
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 250 g zamrznjenih sojinih zrn
  • 1 strok česna
  • šopek bazilike
  • 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 vejici češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 fileja trske
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 250 g zamrznjenih sojinih zrn
  • 1 strok česna
  • šopek bazilike
  • 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Iz limonove lupine s strgalnikom izrežemo tanke rezance. Na pekač damo češnjeve paradižnike, jih premažemo z malo olja in soli ter pečemo približno 5 minut, da začne paradižniku pokati koža. Nato priložimo ribja fileja, ju prekrijemo s skoraj vso limonovo lupino, začinimo z malo soli in popra ter prelijemo z malo oljčnega olja. Pečemo še 8 do 10 minut. Baziliko razdelimo na liste in stebla.

2

Medtem v vreli vodi 3 minute kuhamo sojina zrna. Odcedimo jih, nato pa damo v sekljalnik s preostalim oljem, česnom, stebli bazilike, limonovim sokom in juho. Sesekljamo v gladek pire in ga začinimo s soljo.

3

Na postrežne krožnike razdelimo paradižnik in pire, ju obložimo z ribjim filejem ter posujemo z listi bazilike in preostalimi limonovimi rezanci.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.