© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdrav bananin sladoled z arašidovim maslom

Zdrav bananin sladoled z arašidovim maslom

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladoled z arašidovim amslom in banano

Sestavine

  • 4 zrele banane
  • 2 žlici mandljevega mleka
  • 1 žlica bio arašidovega masla
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlica temne čokolade
  • 1 žlica mandljevih lističev
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 4 zrele banane
  • 2 žlici mandljevega mleka
  • 1 žlica bio arašidovega masla
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlica temne čokolade
  • 1 žlica mandljevih lističev

Postopek

1

Banane narežemo na kose, dolge 3 cm, in jih zamrznemo. Nato jih stresemo v mešalnik in prilijemo mandljevo mleko. Zmeljemo v gladko kremo. Dodamo arašidovo maslo in cimet ter znova vklopimo mešalnik. Pokusimo in po želji dodamo še malo cimeta.

2

Zmes preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje, in eno uro pustimo v zamrzovalniku.

3

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga potresemo z nastrgano čokolado in mandljevimi lističi ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.