Kaj boste skuhali danes?
Sadje in penice s čokoladno pomako
Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!
Sadje in penice s čokoladno pomako
Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
- 200 g penic (penastih bonbonov)
- mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
- 200 g penic (penastih bonbonov)
- mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški
Postopek
Počakamo, da oglje skoraj dogori in vročina pojenja. Obe vrsti čokolade nasekljamo in damo v nepregorno kozico – lahko ju pomešamo ali pa damo vsako na svojo stran kozice. Žerjavico pograbimo na obe strani žara, tako da vmes nastane prazen prostor, v katerega postavimo kozico. Počakamo, da se čokolada začne topiti in je videti sijoča. Ne hodimo stran, ampak jo ves čas pozorno spremljamo.
Penice, sadje (večje sadeže narežemo na grižljaj velike kose), mrvice in druge dodatke damo v plitve skledice ali na krožnike. Ko se čokolada stopi, kozico postavimo na podstavek ali leseno desko (lahko pa jo tudi predenemo v drugo kozico ali skledo). Priskrbimo si še nabodala, na katera bomo natikali penice in sadje, ki jih bomo nato pomakali najprej v čokolado, potem pa še v mrvice in druge dodatke.