© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sadje in penice s čokoladno pomako

Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!

Sadje in penice s čokoladno pomako

Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
  • 200 g penic (penastih bonbonov)
  • mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški

Sestavine

  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
  • 200 g penic (penastih bonbonov)
  • mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški

Postopek

1

Počakamo, da oglje skoraj dogori in vročina pojenja. Obe vrsti čokolade nasekljamo in damo v nepregorno kozico – lahko ju pomešamo ali pa damo vsako na svojo stran kozice. Žerjavico pograbimo na obe strani žara, tako da vmes nastane prazen prostor, v katerega postavimo kozico. Počakamo, da se čokolada začne topiti in je videti sijoča. Ne hodimo stran, ampak jo ves čas pozorno spremljamo.

2

Penice, sadje (večje sadeže narežemo na grižljaj velike kose), mrvice in druge dodatke damo v plitve skledice ali na krožnike. Ko se čokolada stopi, kozico postavimo na podstavek ali leseno desko (lahko pa jo tudi predenemo v drugo kozico ali skledo). Priskrbimo si še nabodala, na katera bomo natikali penice in sadje, ki jih bomo nato pomakali najprej v čokolado, potem pa še v mrvice in druge dodatke.

Priljubljeni recepti

Bananin kolač z javorovim sirupom

Najboljši je še topel

1 h 30 min
Enostavno

Krompirjevi cmoki s hašejem

Krompirjeve cmoke polnimo tudi z mesom, in ne samo s slivami.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.