Kaj boste skuhali danes?
Sadje in penice s čokoladno pomako
Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!
Sadje in penice s čokoladno pomako
Tako enostavno in preprosto - pa nikoli ne razočara. Otroci bodo navdušeni!
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
- 200 g penic (penastih bonbonov)
- mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- približno 1 kg sadja (npr. jagode, nektarine, banane ...)
- 200 g penic (penastih bonbonov)
- mrvice, liofilizirane jagode ali maline, kokosovi kosmiči in nasekljani oreški
Postopek
Počakamo, da oglje skoraj dogori in vročina pojenja. Obe vrsti čokolade nasekljamo in damo v nepregorno kozico – lahko ju pomešamo ali pa damo vsako na svojo stran kozice. Žerjavico pograbimo na obe strani žara, tako da vmes nastane prazen prostor, v katerega postavimo kozico. Počakamo, da se čokolada začne topiti in je videti sijoča. Ne hodimo stran, ampak jo ves čas pozorno spremljamo.
Penice, sadje (večje sadeže narežemo na grižljaj velike kose), mrvice in druge dodatke damo v plitve skledice ali na krožnike. Ko se čokolada stopi, kozico postavimo na podstavek ali leseno desko (lahko pa jo tudi predenemo v drugo kozico ali skledo). Priskrbimo si še nabodala, na katera bomo natikali penice in sadje, ki jih bomo nato pomakali najprej v čokolado, potem pa še v mrvice in druge dodatke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Račje prsi na način »reverse sear«
Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali še više.
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.