© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trilja s timijanom v foliji

Trilja s timijanom v foliji

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
  • 12 vejic timijana
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • sok 1 limone
  • sol
  • sveže mleti poper

solata

  • 450 g paradižnika
  • 1 srednje pekoč rdeči feferon
  • 1 strok česna
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
  • 12 vejic timijana
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • sok 1 limone
  • sol
  • sveže mleti poper

solata

  • 450 g paradižnika
  • 1 srednje pekoč rdeči feferon
  • 1 strok česna
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribe znotraj in zunaj solimo in popramo in jim v trebušno votlino položimo po dve vejici timijana.

2

Štiri kose aluminijaste folije (30 x 30 cm) premažemo s kančkom olja in na vsak kos diagonalno položimo po eno ribo. Robove folije dvignemo in nagubamo okoli ribe, vrh pa pustimo odprt.

3

Vino zmešamo z 0 ,5 d l vode. V vsak zavitek damo po 2 žlici vina, zmešanega z vodo, 2 žlici oljčnega olja in 2 žlici limonovega soka. Dodamo še vejico timijana in po želji še malo solimo in popramo. Zavitke zapremo, jih položimo na pekač in v pečici pečemo 10 minut.

4

Medtem pripravimo solato. Paradižnik narežemo na krhlje, feferon očistimo, odstranimo semena in drobno narežemo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižnik, feferon, česen in olive damo v skledo, solimo, popramo, pokapljamo z oljčnim oljem, potresemo s peteršiljem in premešamo. Pečene ribe postrežemo v foliji, tako da si vsak sam odpre zavitek. Zraven tekneta pečeni krompirček in pikantna paradižnikova solata z olivami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.