© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata s tunino, avokadom in jajci

Solata s tunino, avokadom in jajci

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata s tunino

Sestavine

  • 2 pločevinki tunine po 160 g
  • 4 jajca
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 kumara
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 avokada
  • 100 g mlade špinače
  • 100 g rukole
  • pest črnih oliv

preliv

  • sol
  • poper
  • 1 limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • ščep zdrobljenega suhega čilija

Sestavine

  • 2 pločevinki tunine po 160 g
  • 4 jajca
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 kumara
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 avokada
  • 100 g mlade špinače
  • 100 g rukole
  • pest črnih oliv

preliv

  • sol
  • poper
  • 1 limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • ščep zdrobljenega suhega čilija

Postopek

1

Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.

2

Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.

3

V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.

Priljubljeni recepti

Parfe iz piščančjih jeter z rozinami

Jetrni parfe kot popoln uvod v prefinjen obed

20 min
Enostavno

Krhki žepki z breskvami in malinami

Žepke lahko napolnimo tudi z breskvami iz kompota

Enostavno

Poletna juha s kumarično kremo

Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je pripravljeno kosilo!

Enostavno

Kremasta rabarbara v kozarcu

Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.