
Kaj boste skuhali danes?
Solata s tunino, avokadom in jajci
Solata s tunino, avokadom in jajci

Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija
Postopek
Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.
Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti