
Solata s tunino, avokadom in jajci
Solata s tunino, avokadom in jajci

Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 pločevinki tunine po 160 g
- 4 jajca
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 avokada
- 100 g mlade špinače
- 100 g rukole
- pest črnih oliv
preliv
- sol
- poper
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- ščep zdrobljenega suhega čilija
Postopek
Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.
Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.