
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 175 g zelo zmehčanega masla
- 250 g sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g mletih mandljev
- 75 g polnomastnega naravnega jogurta
- 2 žlički vaniljeve arome
- 250 g jagod
- pest praženih mandljevih kosmičev
- ščepec soli
- maslo za pekač
sirove kepice
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g sladkorja
- 1 veliko jajce

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 175 g zelo zmehčanega masla
- 250 g sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g mletih mandljev
- 75 g polnomastnega naravnega jogurta
- 2 žlički vaniljeve arome
- 250 g jagod
- pest praženih mandljevih kosmičev
- ščepec soli
- maslo za pekač
sirove kepice
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g sladkorja
- 1 veliko jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo dno in rob globokega pekača za torte s premerom 23 cm in ga obložimo s papirjem za peko. V skledi zmešamo vse sestavine za sirove kepice in jih prihranimo. Pazimo, da ne zmešamo preveč, da masa ne postane tekoča.
Mehko maslo, sladkor, jajca, moko, mlete mandlje, jogurt, vaniljo in ščepec soli zmešamo v veliki skledi in stepamo z ročnim električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso.
Jagodam odstranimo peclje in jih narežemo. Polovico testa damo v pekač in ga posujemo s polovico jagod. S hrbtno stranjo čajne žličke naredimo jamice na površini testa in jih zapolnimo s sirovimi kepicami (polovico mase prihranimo za vrh), pokrijemo jih s preostalim testom, vendar pazimo, da ne premikamo sirovih kepic in jagod. Posujemo s preostalimi jagodami in ponovimo postopek s čajno žličko ter s preostalo sirovo mešanico nadevamo jamice.
Posipamo z mandlji in pečemo približno 1 uro ali da je lesena paličica, s katero naredimo preizkus, suha. Zadnjih 15 minut torto pokrijemo s folijo, če kaže, da se bo površina preveč zapekla. Preden jo vzamemo iz pekača, jo hladimo 20 minut. Okusna je topla in hladna.
Nasvet
Torto lahko pripravite s katerim koli sezonskim sadjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano