Kaj boste skuhali danes?
Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo
Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.
Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo
Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica šerijevega kisa
- pest peteršilja
- 4 zreli paradižniki
- 2 žlički odcejenih kaper
- 250 g kuhane rjave leče
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 rezin pršuta
- meso 2 kuhanih piščančjih prsi
- 100 g rukole
- sol
- poper
- po želji še malo olja in kisa za preliv
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica šerijevega kisa
- pest peteršilja
- 4 zreli paradižniki
- 2 žlički odcejenih kaper
- 250 g kuhane rjave leče
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 rezin pršuta
- meso 2 kuhanih piščančjih prsi
- 100 g rukole
- sol
- poper
- po želji še malo olja in kisa za preliv
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v skledo, prelijemo s kisom ter začinimo s soljo in poprom. Pustimo jo počivati 10 minut, da se malo zmehča.
Medtem peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Paradižnike narežemo na koščke. Meso natrgamo na manjše kose.
V drugi, večji skledi zmešamo paradižnik s peteršiljem in kaprami. Malo pred postrežbo lečo stresemo v cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro jo odcedimo, stresemo v skledo s paradižnikom in dodamo čebulo s kisom. Solato pokapljamo z oljčnim oljem, po želji še malo solimo, previdno premešamo, razdelimo na krožnike in obložimo s pršutom, piščančjim mesom in rukolo. Če želimo, lahko solato prelijemo še z malo olja in kisa ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Brodet s česnovimi kruhki
Obrnjena pita s koreni, karameliziranimi orehi in modrim sirom
Čudovita obrnjena pita kot zelenjavna priloga