© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo

Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.

Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo

Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
topla-lecna-solata-s-prsutom-piscancem-in-rukolo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • pest peteršilja
  • 4 zreli paradižniki
  • 2 žlički odcejenih kaper
  • 250 g kuhane rjave leče
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 rezin pršuta
  • meso 2 kuhanih piščančjih prsi
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • po želji še malo olja in kisa za preliv
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • pest peteršilja
  • 4 zreli paradižniki
  • 2 žlički odcejenih kaper
  • 250 g kuhane rjave leče
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 rezin pršuta
  • meso 2 kuhanih piščančjih prsi
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • po želji še malo olja in kisa za preliv

Postopek

1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v skledo, prelijemo s kisom ter začinimo s soljo in poprom. Pustimo jo počivati 10 minut, da se malo zmehča.

2

Medtem peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Paradižnike narežemo na koščke. Meso natrgamo na manjše kose.

3

V drugi, večji skledi zmešamo paradižnik s peteršiljem in kaprami. Malo pred postrežbo lečo stresemo v cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro jo odcedimo, stresemo v skledo s paradižnikom in dodamo čebulo s kisom. Solato pokapljamo z oljčnim oljem, po želji še malo solimo, previdno premešamo, razdelimo na krožnike in obložimo s pršutom, piščančjim mesom in rukolo. Če želimo, lahko solato prelijemo še z malo olja in kisa ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.