
Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo
Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.
Topla lečna solata s pršutom, piščancem in rukolo
Stereotip o dolgočasnih solatah se konča, ko preizkusite ta recept.

Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica šerijevega kisa
- pest peteršilja
- 4 zreli paradižniki
- 2 žlički odcejenih kaper
- 250 g kuhane rjave leče
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 rezin pršuta
- meso 2 kuhanih piščančjih prsi
- 100 g rukole
- sol
- poper
- po želji še malo olja in kisa za preliv

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica šerijevega kisa
- pest peteršilja
- 4 zreli paradižniki
- 2 žlički odcejenih kaper
- 250 g kuhane rjave leče
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 rezin pršuta
- meso 2 kuhanih piščančjih prsi
- 100 g rukole
- sol
- poper
- po želji še malo olja in kisa za preliv
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v skledo, prelijemo s kisom ter začinimo s soljo in poprom. Pustimo jo počivati 10 minut, da se malo zmehča.
Medtem peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Paradižnike narežemo na koščke. Meso natrgamo na manjše kose.
V drugi, večji skledi zmešamo paradižnik s peteršiljem in kaprami. Malo pred postrežbo lečo stresemo v cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro jo odcedimo, stresemo v skledo s paradižnikom in dodamo čebulo s kisom. Solato pokapljamo z oljčnim oljem, po želji še malo solimo, previdno premešamo, razdelimo na krožnike in obložimo s pršutom, piščančjim mesom in rukolo. Če želimo, lahko solato prelijemo še z malo olja in kisa ter postrežemo.