© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele s čilijem

Sardele s čilijem

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
p031-037 In season. What to eat now.Sardines with chilli and lemon

Sestavine

  • majna pest sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 200 g filiranih sardel
  • oljčno olje za pokapanje
  • limona, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • majna pest sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 200 g filiranih sardel
  • oljčno olje za pokapanje
  • limona, ko postrežemo

Postopek

1

Majhno pest peteršiljevih listov, strok česna in svež rdeč čili nasekljamo. Filirane sardele v ponvi na malo olja z vsake strani pečemo 2 do 3 minute, da se hrustljavo zapečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na krožnik.

2

V ponev damo pripravljen čili, česen in peteršilj ter poškropimo z oljčnim oljem. Pečemo eno minuto, nato omako polijemo pa sardelah in jed postrežemo s polovicami limon.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.