© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele s čilijem

Sardele s čilijem

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
p031-037 In season. What to eat now.Sardines with chilli and lemon

Sestavine

  • majna pest sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 200 g filiranih sardel
  • oljčno olje za pokapanje
  • limona, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • majna pest sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 200 g filiranih sardel
  • oljčno olje za pokapanje
  • limona, ko postrežemo

Postopek

1

Majhno pest peteršiljevih listov, strok česna in svež rdeč čili nasekljamo. Filirane sardele v ponvi na malo olja z vsake strani pečemo 2 do 3 minute, da se hrustljavo zapečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na krožnik.

2

V ponev damo pripravljen čili, česen in peteršilj ter poškropimo z oljčnim oljem. Pečemo eno minuto, nato omako polijemo pa sardelah in jed postrežemo s polovicami limon.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.