Kaj boste skuhali danes?
Sardele s čilijem
Sardele s čilijem
Sestavine
- majna pest sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- 1 svež rdeč čili
- 200 g filiranih sardel
- oljčno olje za pokapanje
- limona, ko postrežemo
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- majna pest sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- 1 svež rdeč čili
- 200 g filiranih sardel
- oljčno olje za pokapanje
- limona, ko postrežemo
Postopek
Majhno pest peteršiljevih listov, strok česna in svež rdeč čili nasekljamo. Filirane sardele v ponvi na malo olja z vsake strani pečemo 2 do 3 minute, da se hrustljavo zapečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na krožnik.
V ponev damo pripravljen čili, česen in peteršilj ter poškropimo z oljčnim oljem. Pečemo eno minuto, nato omako polijemo pa sardelah in jed postrežemo s polovicami limon.