Kaj boste skuhali danes?
Sirov fondi iz pečice
Sirov fondi iz pečice
Sestavine
- 200 g brieja brez skorje
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 100 g grojerja brez skorje
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 2 žlici mleka
- 2 žlički koruznega škroba
- nekaj vejic timijana
- 100 g čebulne marmelade
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 200 g brieja brez skorje
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 100 g grojerja brez skorje
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 2 žlici mleka
- 2 žlički koruznega škroba
- nekaj vejic timijana
- 100 g čebulne marmelade
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Brie narežemo na kose, grojer nastrgamo, vejice timijana osmukamo in lističe grobo nasekljamo. Kremni sir, brie, grojer, polovico parmezana, mleko in škrob damo v multipraktik ter gladko razmešamo. Vmešamo timijan in malo črnega popra. Čebulno marmelado razmažemo po dnu nepregornega modla s premerom 15 cm (oziroma podobne velikosti, če je kake druge oblike). Marmelado prekrijemo s sirno mešanico, jo poravnamo in potresemo s preostalim parmezanom. Zdaj lahko model pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ga do tri dni hranimo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 160 °C. Model postavimo na plitev pekač in pečemo 25 minut oziroma dokler na površini ne začnejo nastajati mehurčki. Žar nastavimo na srednjo do visoko temperaturo za 2 do 3 minute, da dobi jed hrustljavo zlato rjavo skorjico. Vzamemo jo iz pečice in počakamo 5 minut, da se malce ohladi. Postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga bomo pomakali v stopljeni sir.
Nasvet
Recept za čebulno marmelado najdete na tej povezavi.