
Kaj boste skuhali danes?
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.

Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Postopek
Ovseni napitek, semena čija, vaniljo in sirup damo v veliko skledo. Zmešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za čez noč oziroma vsaj za 6 do 8 ur.
Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče, nato jih narežemo na koščke. Damo jih v srednje veliko kozico ter dodamo rozine, cimet in 3 žlice vode. Pristavimo na srednjo temperaturo, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico odstavimo in pustimo, da se sadje popolnoma ohladi.
Čijin puding vzamemo iz hladilnika. Dobro ga premešamo in razdelimo v štiri servirne kozarce, obložimo s sadjem in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Bezgov žele z malinami in penečim vinom
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!