Kaj boste skuhali danes?
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli
Postopek
V skledo presejemo moko s soljo in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v malo mlačne vode in ga vlijemo v jamico. Primešajmo mu pol žličke sladkorja in dve žlici moke. Postavimo ga na toplo, kjer naj vzhaja. Vzhajan kvas pomešamo s preostalo moko in vodo in zamesimo srednje trdo testo. Mora biti nekoliko mehkejše, kot je testo za navaden kruh. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati. Počakamo, da se mu prostornina podvoji.
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi jo 5 minut pražimo na žlici olja, da se zmehča, nato jo prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razvaljamo in ga damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Posujemo ga s čebulo in rožmarinovimi lističi. S prsti testo rahlo potlačimo, prelijemo s preostalim oljem in pečemo približno pol ure, da testo zlato rjavo porjavi. Pečeno fokačo ohladimo, jo narežemo na kvadrate in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca