
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.

Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli
Postopek
V skledo presejemo moko s soljo in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v malo mlačne vode in ga vlijemo v jamico. Primešajmo mu pol žličke sladkorja in dve žlici moke. Postavimo ga na toplo, kjer naj vzhaja. Vzhajan kvas pomešamo s preostalo moko in vodo in zamesimo srednje trdo testo. Mora biti nekoliko mehkejše, kot je testo za navaden kruh. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati. Počakamo, da se mu prostornina podvoji.
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi jo 5 minut pražimo na žlici olja, da se zmehča, nato jo prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razvaljamo in ga damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Posujemo ga s čebulo in rožmarinovimi lističi. S prsti testo rahlo potlačimo, prelijemo s preostalim oljem in pečemo približno pol ure, da testo zlato rjavo porjavi. Pečeno fokačo ohladimo, jo narežemo na kvadrate in postrežemo.