
Kaj boste skuhali danes?
Biftek s tartufi
Biftek s tartufi

Sestavine
- 1 biftek mladega goveda (250 g)
- 2 žlički gorčice
- 10 g nasekljanih črnih tartufov
- 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
- maslo in oljčno olje
- malo zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
- sol
- poper

Začenja se sezona buč, tu so 3 popolni recepti
Z vonjem po suhem listju in prvim hladnim vetrom pride tudi čas, ko buče prevzamejo naše kuhinje. Ni jeseni brez te živo oranžne kraljice – vsestranske, hranljive in preproste za pripravo.

Rjav pecelj in lise na zeleni solati: ali je še varna za uživanje?
Rjav pecelj in lise na zeleni solati niso nujno znak, da solata ni več dobra. Odkrijte, kdaj je solata še užitna in kako podaljšati njeno svežino.

Ne spreglejte te klasike iz kuhinj naših non
Pršutov toč ali toč iz pršuta je slastna primorska jed z bogato tradicijo – popolna za jesenske dni.
Sestavine
- 1 biftek mladega goveda (250 g)
- 2 žlički gorčice
- 10 g nasekljanih črnih tartufov
- 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
- maslo in oljčno olje
- malo zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
- sol
- poper
Postopek
Biftek premažemo z gorčico in ga na segreti ponvi spečemo na mešanici oljčnega olja in masla. Vzamemo ga iz ponve in preložimo na vroč krožnik.
V ponev dodamo tartufe, tartufato in nekaj žlic zelenjavne jušne osnove. Premešamo in malo pokuhamo, da se omaka zgosti, nato prilijemo vino. V omako vrnemo biftek in ga še malo zdušimo; na sredini mora biti meso še roza barve. Na koncu dodamo še košček masla, da se omaka poveže.