
Biftek s tartufi
Biftek s tartufi

Sestavine
- 1 biftek mladega goveda (250 g)
- 2 žlički gorčice
- 10 g nasekljanih črnih tartufov
- 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
- maslo in oljčno olje
- malo zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
- sol
- poper

Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka nas je naslovila s težavo, ki pesti številne, ki se pico odločijo peči doma: "Pogosto se zgodi, da je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne same po sebi in še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Kako zmanjšati količino odpadne embalaže v kuhinji
V vsakem gospodinjstvu se hitro nabere preveč odpadkov. Kuhanje in nakupovanje prinašata množico embalaže, zavrženih sestavin in nepotrebne plastike.

Hitro in sočno: recept za ekspresne štrudelj rezine
Tele ekspresne štrudelj rezine po receptu Ane Žontar Kristanc so idealna rešitev za tiste trenutke, ko si na hitro zaželimo nekaj prav sladkega, zato pa sočnega in povrhu vsega izredno nezahtevnega za pripravo.
Sestavine
- 1 biftek mladega goveda (250 g)
- 2 žlički gorčice
- 10 g nasekljanih črnih tartufov
- 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
- maslo in oljčno olje
- malo zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
- sol
- poper
Postopek
Biftek premažemo z gorčico in ga na segreti ponvi spečemo na mešanici oljčnega olja in masla. Vzamemo ga iz ponve in preložimo na vroč krožnik.
V ponev dodamo tartufe, tartufato in nekaj žlic zelenjavne jušne osnove. Premešamo in malo pokuhamo, da se omaka zgosti, nato prilijemo vino. V omako vrnemo biftek in ga še malo zdušimo; na sredini mora biti meso še roza barve. Na koncu dodamo še košček masla, da se omaka poveže.