
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji
Postopek
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Paradižnike razreži na polovice in v posodi kremni sir pomešaj z gorčico.

Papir za peko postavi na delovno površino, ga malce pomokaj in na njem testo razvaljaj v 2 mm debel pravokotnik. Nato primi papir za rob in ga zvleci na pekač.

Na testu z nožkom označi za dva prsta širok rob. Zarisan notranji pravokotnik premaži s kremnim sirom in obloži s paradižniki.

Pito posuj z naribanim parmezanom in jo, če želiš, okrasi z olivami. Malo jo posoli in prosi odraslega, da pekač prestavi v segreto pečico za 30 minut. Paradižnikovo pito lahko ješ toplo ali hladno.
