
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo
Paradižnikova pita
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g listnatega testa
- 4 žlice kremnega sira
- 1 žlička gorčice
- 15 češnjevih paradižnikov (ali 350 g navadnega)
- nariban parmezan
- sol
- moka za razvaljanje testa
- papir za peko
- olive za okras – po želji
Postopek
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Paradižnike razreži na polovice in v posodi kremni sir pomešaj z gorčico.

Papir za peko postavi na delovno površino, ga malce pomokaj in na njem testo razvaljaj v 2 mm debel pravokotnik. Nato primi papir za rob in ga zvleci na pekač.

Na testu z nožkom označi za dva prsta širok rob. Zarisan notranji pravokotnik premaži s kremnim sirom in obloži s paradižniki.

Pito posuj z naribanim parmezanom in jo, če želiš, okrasi z olivami. Malo jo posoli in prosi odraslega, da pekač prestavi v segreto pečico za 30 minut. Paradižnikovo pito lahko ješ toplo ali hladno.
