
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo

Osemletna Neja je pripravila kanapeje iz krekerjev in si skrbno shranila recept, da bo lahko s kanapeji pogostila svoje prijateljice med božičnimi počitnicami.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Postopek
Sir nareži na kocke in tudi na rezine. Kolute ananasa odcedi in ananas nareži na manjše kose. Grozdju osmukaj jagode, jih operi in razpolovi.

Paradižnike operi in razpolovi. Črne olive odcedi in jih nareži na kolobarje, zelene pa razpolovi. Peteršilj in drobnjak nasekljaj. Papriko očisti semen, nareži na rezine, te pa na manjše kose.

Okrogle krekerje obloži s kocko sira in dodaj še košček ananasa ali razpolovljeno jagodo grozdja. Skozi sadje in sir zapiči zobotrebec, da se obloga na kanapeju ne bi razletela.

Kvadratne krekerje poljubno obloži z rezino sira, razpolovljenim paradižnikom in kolobarji zelenih ali črnih oliv in koščkom paprike. Okrasi z listkom peteršilja ali drobnjaka.
