Kaj boste skuhali danes?
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Osemletna Neja je pripravila kanapeje iz krekerjev in si skrbno shranila recept, da bo lahko s kanapeji pogostila svoje prijateljice med božičnimi počitnicami.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Postopek
Sir nareži na kocke in tudi na rezine. Kolute ananasa odcedi in ananas nareži na manjše kose. Grozdju osmukaj jagode, jih operi in razpolovi.
Paradižnike operi in razpolovi. Črne olive odcedi in jih nareži na kolobarje, zelene pa razpolovi. Peteršilj in drobnjak nasekljaj. Papriko očisti semen, nareži na rezine, te pa na manjše kose.
Okrogle krekerje obloži s kocko sira in dodaj še košček ananasa ali razpolovljeno jagodo grozdja. Skozi sadje in sir zapiči zobotrebec, da se obloga na kanapeju ne bi razletela.
Kvadratne krekerje poljubno obloži z rezino sira, razpolovljenim paradižnikom in kolobarji zelenih ali črnih oliv in koščkom paprike. Okrasi z listkom peteršilja ali drobnjaka.