© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grahovi ravioli s paradižnikovo omako

Ravioli iz polnozrnate moke

Grahovi ravioli s paradižnikovo omako

Ravioli iz polnozrnate moke

Čas priprave 45 min + počivanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
grahovi ravioli s paradiznikovo omako A

Sestavine

testo za rezance

  • 300 g polnovredne moke (sveže zmlete)
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1,5 dl mlačne vode
  • jajce za premaz

nadev

  • 1 jajce
  • 125 g zamrznjenega graha
  • 4 šalotke
  • 60 g zelenih oliv
  • 60 g črnih oliv
  • 1 vejica timijana
  • 1 vejica origana
  • 2 vejici peteršilja
  • sveže zmlet poper

paradižnikova omaka

  • sol
  • 6–8 mesnatih paradižnikov
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • sveže mlet poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo za rezance

  • 300 g polnovredne moke (sveže zmlete)
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1,5 dl mlačne vode
  • jajce za premaz

nadev

  • 1 jajce
  • 125 g zamrznjenega graha
  • 4 šalotke
  • 60 g zelenih oliv
  • 60 g črnih oliv
  • 1 vejica timijana
  • 1 vejica origana
  • 2 vejici peteršilja
  • sveže zmlet poper

paradižnikova omaka

  • sol
  • 6–8 mesnatih paradižnikov
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • sveže mlet poper

Postopek

1

Vse sestavine za testo zmešamo in dobro pregnetemo. Testo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati 2 uri.

grahovi ravioli s paradiznikovo omako 1
2

Nadev za raviole pripravimo tako, da stresemo grah v posodo mešalnika in zmiksamo. Šalotke olupimo in drobno narežemo. Olive razpolovimo, odstranimo koščice in prav tako drobno narežemo. Zeliščne vejice osmukamo in lističe drobno narežemo. Omenjene sestavine damo v skledo, dodamo jajce, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo.

3

Paradižnik blanširamo, olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje; sok prestrežemo in prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Z bazilikove vejice osmukamo lističe. Česnov strok drobno narežemo.

4

Testo tanko razvaljamo in razrežemo na primerno velike kvadratke; robove premažemo z jajcem. Nadev porazdelimo na polovico kvadratkov, pokrijemo s praznimi kvadratki in robove dobro stisnemo. Raviole kuhljamo 10 do 12 minut v rahlo vreli osoljeni vodi; 5 minut jih pustimo še v posodi.

grahovi ravioli s paradiznikovo omako 2
5

Medtem pripravimo paradižnikovo omako. V kozici zarumenimo čebulo na vročem oljčnem olju. Dodamo narezan paradižnik in prihranjen paradižnikov sok; začinimo s česnom, soljo in poprom. Kuhljamo previdno, da ostanejo paradižnikove četrtine cele. Na koncu dodamo še lističe bazilike. Raviole s penovko poberemo iz vode, dobro odcedimo in postrežemo s pripravljeno paradižnikovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.