
Testenine karbonara s hrustljavo slanino in mesnimi kroglicami
Testenine karbonara s hrustljavo slanino in mesnimi kroglicami

Sestavine
- 400 g peresnikov
- 4 pečenice ali klobase za žar
- 8 rezin slanine ali pancete
- 1 čebula
- 3 rumenjaki
- 4 žlice smetane
- 85 g parmezana
- šopek peteršilja
- sol
- poper

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 4 pečenice ali klobase za žar
- 8 rezin slanine ali pancete
- 1 čebula
- 3 rumenjaki
- 4 žlice smetane
- 85 g parmezana
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Meso stisnemo iz klobas in ga z vlažnimi ali rahlo naoljenimi rokami oblikujemo v manjše kroglice.
Ponev segrejemo in na njej popečemo slanino ali panceto, da je res hrustljava. Vzamemo jo iz ponve in damo na toplo, da se ne ohladi. Popečemo mesne kroglice, da se zlato obarvajo in spečejo, jih vzamemo iz ponve in damo na toplo. Najbolje, da jih damo v rahlo segreto pečico. Na maščobi, ki je nastala pri peki slanine in mesnih kroglic, popražimo čebulo, da se zmehča (če je maščobe preveč, je nekaj odlijemo).
V manjši skledi zmešamo rumenjake, smetano in večino naribanega parmezana. Dodamo skoraj ves na drobno nasekljan peteršilj, veliko popra in ščep soli.
Testenine odcedimo in malo vode prihranimo. Peresnike stresemo nazaj v kozico, toda kozice ne postavimo na kuhalno površino. Dodamo jajčno mešanico, nasekljano čebulo in mesne kroglice. Dobro premešamo in prilijemo le toliko vode, v kateri so se kuhale testenine, da dobimo omako, ki oblije testenine. Jed naložimo v skledice, posipamo s preostalim peteršiljem in parmezanom ter ponudimo s hrustljavo slanino.