Kaj boste skuhali danes?
Testenine karbonara s hrustljavo slanino in mesnimi kroglicami
Testenine karbonara s hrustljavo slanino in mesnimi kroglicami
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 4 pečenice ali klobase za žar
- 8 rezin slanine ali pancete
- 1 čebula
- 3 rumenjaki
- 4 žlice smetane
- 85 g parmezana
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 4 pečenice ali klobase za žar
- 8 rezin slanine ali pancete
- 1 čebula
- 3 rumenjaki
- 4 žlice smetane
- 85 g parmezana
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Meso stisnemo iz klobas in ga z vlažnimi ali rahlo naoljenimi rokami oblikujemo v manjše kroglice.
Ponev segrejemo in na njej popečemo slanino ali panceto, da je res hrustljava. Vzamemo jo iz ponve in damo na toplo, da se ne ohladi. Popečemo mesne kroglice, da se zlato obarvajo in spečejo, jih vzamemo iz ponve in damo na toplo. Najbolje, da jih damo v rahlo segreto pečico. Na maščobi, ki je nastala pri peki slanine in mesnih kroglic, popražimo čebulo, da se zmehča (če je maščobe preveč, je nekaj odlijemo).
V manjši skledi zmešamo rumenjake, smetano in večino naribanega parmezana. Dodamo skoraj ves na drobno nasekljan peteršilj, veliko popra in ščep soli.
Testenine odcedimo in malo vode prihranimo. Peresnike stresemo nazaj v kozico, toda kozice ne postavimo na kuhalno površino. Dodamo jajčno mešanico, nasekljano čebulo in mesne kroglice. Dobro premešamo in prilijemo le toliko vode, v kateri so se kuhale testenine, da dobimo omako, ki oblije testenine. Jed naložimo v skledice, posipamo s preostalim peteršiljem in parmezanom ter ponudimo s hrustljavo slanino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.