
Testenine karbonara s pečeno cvetačo in lešniki
Testenine karbonara s pečeno cvetačo in lešniki

Sestavine
- 1 večja cvetača (pribl. 700 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- šopek timijana
- 100 g lešnikov
- 350 g peresnikov (ali drugih testenin)
- 100 g naribanega parmezana
- 2 jajci
- 2 žlici sladke smetane
- šopek peteršilja
- sol
- poper

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 1 večja cvetača (pribl. 700 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- šopek timijana
- 100 g lešnikov
- 350 g peresnikov (ali drugih testenin)
- 100 g naribanega parmezana
- 2 jajci
- 2 žlici sladke smetane
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo razdelimo na cvetove in jo zmešamo z oljem, osmukanimi timijanovimi listki, soljo in poprom ter razporedimo po velikem nizkem pekaču. Pečemo jo 15 do 20 minut, da se malo zmehča in začne karamelizirati. Po cvetači posujemo grobo nasekljane lešnike in pečemo še 5 minut, da se lešniki rahlo popražijo in je cvetača pečena.
Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedimo, malo vode, v kateri smo jih kuhali, pa prihranimo. Odcejene testenine vrnemo v lonec.
Pekač vzamemo iz pečice in cvetačo ter lešnike dodamo testeninam. Med testenine vmešamo še parmezan, stepeni jajci, smetano, nasekljan peteršilj in eno žlico vode, v kateri so se kuhale. Temperatura testenin bi morala zadostovati, da se jajce dovolj skuha, ne da bi ga pražili (dobiti moramo kremasto omako, ki se lepo oprime testenin, jajca ne smejo zakrkniti). Če je omaka pregosta, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja. Po potrebi dodatno začinimo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s porom in rakci
Jurčkove čokoladne kroglice z bučno kremo in jurčkovim čipsom
Presenetljiva kombinacija čokolade in jurčkov vas bo gotovo navdušila