© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine alfredo

Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.

Testenine alfredo

Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
stran 12

Sestavine

  • 450 g svežih širokih rezancev (fettuccine)
  • 115 g masla
  • 115 g parmezana v kosu

ko postrežemo (po želji)

  • sol in sveže mleti poper
  • še malo parmezana
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 450 g svežih širokih rezancev (fettuccine)
  • 115 g masla
  • 115 g parmezana v kosu

ko postrežemo (po želji)

  • sol in sveže mleti poper
  • še malo parmezana

Postopek

1

V rahlo osoljeni vreli vodi skuhamo sveže široke rezance – kuhani bodo že v nekaj minutah.

2

Maslo narežemo na kocke, parmezan drobno naribamo in oboje preložimo v skledo. Kuhane rezance s prijemalkami poberemo iz vode in jih takoj prestavimo v skledo z maslom in parmezanom ter premešamo. Prilijemo še 1 dl vode od kuhanja in intenzivno mešamo, da se maslo stopi in se sestavine povežejo v svilnato omako. Testenine preložimo na krožnike in takoj postrežemo. Po želji jih lahko še malo solimo, popramo ali posujemo z naribanim parmezanom.

Nasvet

Testenine kuhamo v nekoliko manj vode kot običajno, saj bo tako voda bolj škrobnata in bo naredila lepšo in bolj fino omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.