
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.

Sestavine
- 450 g svežih širokih rezancev (fettuccine)
- 115 g masla
- 115 g parmezana v kosu
ko postrežemo (po želji)
- sol in sveže mleti poper
- še malo parmezana

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 450 g svežih širokih rezancev (fettuccine)
- 115 g masla
- 115 g parmezana v kosu
ko postrežemo (po želji)
- sol in sveže mleti poper
- še malo parmezana
Postopek
V rahlo osoljeni vreli vodi skuhamo sveže široke rezance – kuhani bodo že v nekaj minutah.
Maslo narežemo na kocke, parmezan drobno naribamo in oboje preložimo v skledo. Kuhane rezance s prijemalkami poberemo iz vode in jih takoj prestavimo v skledo z maslom in parmezanom ter premešamo. Prilijemo še 1 dl vode od kuhanja in intenzivno mešamo, da se maslo stopi in se sestavine povežejo v svilnato omako. Testenine preložimo na krožnike in takoj postrežemo. Po želji jih lahko še malo solimo, popramo ali posujemo z naribanim parmezanom.
Nasvet
Testenine kuhamo v nekoliko manj vode kot običajno, saj bo tako voda bolj škrobnata in bo naredila lepšo in bolj fino omako.