
Kaj boste skuhali danes?
Telečja krača s krompirjem
Telečja krača s krompirjem

Sestavine
- telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
- sol
- sveže mlet poper
- 3 paradižniki
- 2 korenčka
- ½ limone
- 1 kg srednje debelega krompirja
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- juha ali voda za dolivanje
- 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
- 90 g hladnega masla

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
- sol
- sveže mlet poper
- 3 paradižniki
- 2 korenčka
- ½ limone
- 1 kg srednje debelega krompirja
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- juha ali voda za dolivanje
- 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
- 90 g hladnega masla
Postopek
Kračo dobro natremo s soljo in poprom. Paradižnik operemo in narežemo na četrtine. Korenček ostrgamo in narežemo na koščke. Limono narežemo na rezine. Krompir olupimo. Pečico segrejemo na 180 °C.
V pekaču segrejemo oljčno olje in kračo z vseh strani močno popečemo. Dodamo zelenjavo (razen krompirja), rezine limone in dva neolupljena stroka česna ter pečemo v pečici približno 2 uri.

Pol ure po začetku pečenja prilijemo v pekač belo vino. Meso večkrat obrnemo in če je potrebno, prilijemo malo juhe. 45 minut pred koncem pečenja dodamo k mesu še krompir.

Približno po dveh urah pečenja vzamemo kračo iz pečice in jo na toplem prihranimo. Meso se mora s pomočjo žlice zlahka ločiti od kosti.
Sok od pečenja pomešamo z jušno osnovo, zavremo in omako izboljšamo s kosmiči hladnega masla. Česen in limonove rezine odstranimo. Kračo razrežemo na primerne kose ter ponudimo z omako in pečenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano