© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečja krača s krompirjem

Telečja krača s krompirjem

Čas priprave 2 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telecja kraca s krompirjem_A

Sestavine

  • telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 3 paradižniki
  • 2 korenčka
  • ½ limone
  • 1 kg srednje debelega krompirja
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • 1,5 dl belega vina
  • juha ali voda za dolivanje
  • 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
  • 90 g hladnega masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 3 paradižniki
  • 2 korenčka
  • ½ limone
  • 1 kg srednje debelega krompirja
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • 1,5 dl belega vina
  • juha ali voda za dolivanje
  • 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
  • 90 g hladnega masla

Postopek

1

Kračo dobro natremo s soljo in poprom. Paradižnik operemo in narežemo na četrtine. Korenček ostrgamo in narežemo na koščke. Limono narežemo na rezine. Krompir olupimo. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

V pekaču segrejemo oljčno olje in kračo z vseh strani močno popečemo. Dodamo zelenjavo (razen krompirja), rezine limone in dva neolupljena stroka česna ter pečemo v pečici približno 2 uri.

telecja kraca s krompirjem_1
3

Pol ure po začetku pečenja prilijemo v pekač belo vino. Meso večkrat obrnemo in če je potrebno, prilijemo malo juhe. 45 minut pred koncem pečenja dodamo k mesu še krompir.

telecja kraca s krompirjem_2
4

Približno po dveh urah pečenja vzamemo kračo iz pečice in jo na toplem prihranimo. Meso se mora s pomočjo žlice zlahka ločiti od kosti.

5

Sok od pečenja pomešamo z jušno osnovo, zavremo in omako izboljšamo s kosmiči hladnega masla. Česen in limonove rezine odstranimo. Kračo razrežemo na primerne kose ter ponudimo z omako in pečenim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.