
Telečja krača s krompirjem
Telečja krača s krompirjem

Sestavine
- telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
- sol
- sveže mlet poper
- 3 paradižniki
- 2 korenčka
- ½ limone
- 1 kg srednje debelega krompirja
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- juha ali voda za dolivanje
- 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
- 90 g hladnega masla

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- telečja krača s kostjo (približno 2 kg)
- sol
- sveže mlet poper
- 3 paradižniki
- 2 korenčka
- ½ limone
- 1 kg srednje debelega krompirja
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- juha ali voda za dolivanje
- 2,5 dl telečje ali piščančje jušne osnove
- 90 g hladnega masla
Postopek
Kračo dobro natremo s soljo in poprom. Paradižnik operemo in narežemo na četrtine. Korenček ostrgamo in narežemo na koščke. Limono narežemo na rezine. Krompir olupimo. Pečico segrejemo na 180 °C.
V pekaču segrejemo oljčno olje in kračo z vseh strani močno popečemo. Dodamo zelenjavo (razen krompirja), rezine limone in dva neolupljena stroka česna ter pečemo v pečici približno 2 uri.

Pol ure po začetku pečenja prilijemo v pekač belo vino. Meso večkrat obrnemo in če je potrebno, prilijemo malo juhe. 45 minut pred koncem pečenja dodamo k mesu še krompir.

Približno po dveh urah pečenja vzamemo kračo iz pečice in jo na toplem prihranimo. Meso se mora s pomočjo žlice zlahka ločiti od kosti.
Sok od pečenja pomešamo z jušno osnovo, zavremo in omako izboljšamo s kosmiči hladnega masla. Česen in limonove rezine odstranimo. Kračo razrežemo na primerne kose ter ponudimo z omako in pečenim krompirjem.