© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko

Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Telecji file

Sestavine

  • 2 telečja fileja po 200 g
  • 6 tankih rezin jajčevca
  • 8 šalotk
  • 0,5 dl portskega vina
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 žlica masla

koromačev praženec

  • 1 debel krompir
  • ½ glavice koromača
  • sol
  • poper
  • olje za peko

Sestavine

  • 2 telečja fileja po 200 g
  • 6 tankih rezin jajčevca
  • 8 šalotk
  • 0,5 dl portskega vina
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 žlica masla

koromačev praženec

  • 1 debel krompir
  • ½ glavice koromača
  • sol
  • poper
  • olje za peko

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. V kozico nalijemo obe vini. Dodamo olupljene šalotke in jih skuhamo do mehkega. Meso solimo in popramo, nato fileja ovijemo z rezinami jajčevca.

2

Za koromačev praženec olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine (najbolje z rezalnim strojčkom ali mandolino). Koromač očistimo in narežemo na tanke lističe.

3

V ponvi močno segrejemo olje in meso popečemo po obeh straneh, nato ga pečemo še v pečici 10 minut, da je v prerezu lepe rožnate barve.

4

V teflonski ponvi močno segrejemo olje. Krompirjeve in koromačeve rezine na eni strani hitro popražimo ter solimo in popramo. Praženec obrnemo z lopatico in spražimo še na drugi strani, da se enakomerno rjavo obarva.

5

Šalotke poberemo iz prevretka. V prevretek damo žlico masla, stepemo in začinimo. Meso vzamemo iz pečice. Na ogreta krožnike položimo najprej koromačev praženec, nato pa še pečen telečji file in šalotko. Jed okrasimo z vinskim maslom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.