© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrte dežnikarice (pohane marele)

Izkoristite sezono marel - ocvrte so pač najboljše.

Ocvrte dežnikarice (pohane marele)

Izkoristite sezono marel - ocvrte so pač najboljše.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 4 do 6 dežnikaric (marel)
  • 70 g moke
  • 70 g drobtin
  • 3 jajca
  • sol
  • olje za cvrenje

Sestavine

  • 4 do 6 dežnikaric (marel)
  • 70 g moke
  • 70 g drobtin
  • 3 jajca
  • sol
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Klobukom odstranimo peclje in jih obrišemo z vlažno krpo. Lahko jih pustimo cele ali pa narežemo na poljubno velike dele.

2

Za paniranje na velik krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku razžvrkljamo jajca , na tretji velik krožnik pa nasujemo drobtine. Klobuke po obeh straneh pomokamo, pomočimo v jajca in nato po obeh straneh paniramo v drobtinah (ne pritisnemo preveč).

3

V večjo kozico vlijemo olje in ga dobro segrejemo. Panirane klobuke previdno položimo v olje in približno 4 minute cvremo na vsaki strani. Nato jih preložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, da se znebimo odvečne maščobe. Ocvrte klobuke postrežemo še tople.

Priljubljeni recepti

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Enostavno

Klapavice z ocvrtim krompirčkom

Belgijska klasika – moules frites

30 min
Srednje zahtevno

Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom

Solata, ki se odlično prileže na piknikih.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.