Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte dežnikarice (pohane marele)
Izkoristite sezono marel - ocvrte so pač najboljše.
Ocvrte dežnikarice (pohane marele)
Izkoristite sezono marel - ocvrte so pač najboljše.
Sestavine
- 4 do 6 dežnikaric (marel)
- 70 g moke
- 70 g drobtin
- 3 jajca
- sol
- olje za cvrenje
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Sestavine
- 4 do 6 dežnikaric (marel)
- 70 g moke
- 70 g drobtin
- 3 jajca
- sol
- olje za cvrenje
Postopek
Klobukom odstranimo peclje in jih obrišemo z vlažno krpo. Lahko jih pustimo cele ali pa narežemo na poljubno velike dele.
Za paniranje na velik krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku razžvrkljamo jajca , na tretji velik krožnik pa nasujemo drobtine. Klobuke po obeh straneh pomokamo, pomočimo v jajca in nato po obeh straneh paniramo v drobtinah (ne pritisnemo preveč).
V večjo kozico vlijemo olje in ga dobro segrejemo. Panirane klobuke previdno položimo v olje in približno 4 minute cvremo na vsaki strani. Nato jih preložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, da se znebimo odvečne maščobe. Ocvrte klobuke postrežemo še tople.