Kaj boste skuhali danes?
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer
Postopek
Pripravimo zeliščno skorjico. Zelišča operemo, osušimo in grobo nasekljamo. Zrna popra stremo, nato vse sestavine za zeliščno skorjico damo v kuhinjski strojček in gladko zmeljemo. Maso oblikujemo v dolgo klobaso, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, konce zavihamo in jo postavimo v hladilnik. Maso lahko pripravimo tudi vnaprej in zamrznemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekaču segrejemo oljčno olje, zarebrnici solimo in prevežemo z vrvico, da bosta lepe okrogle oblike, in ju položimo v pekač. Če želimo, da je meso rožnato, ju pečemo 12 minut, po 6 minutah peke ju obrnemo. Pokrijemo ju s folijo in postavimo na toplo, da počivata 10 do 15 minut.
V pečici vključimo žar. Dve tretjini zeliščne klobase razrežemo na rezine, debele 5 mm (preostanek lahko shranimo za drugič). Med dvema plastema prozorne kuhinjske folije jih razvaljamo v velikost in obliko zarebrnic. Skorjico položimo na zarebrnici in vse skupaj pečemo pod vročim žarom toliko časa, da skorjica zabrbota, postane hrustljava in rjavkasta. Zarebrnici postrežemo takoj s poljubno zelenjavo.