
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico

Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer
Postopek
Pripravimo zeliščno skorjico. Zelišča operemo, osušimo in grobo nasekljamo. Zrna popra stremo, nato vse sestavine za zeliščno skorjico damo v kuhinjski strojček in gladko zmeljemo. Maso oblikujemo v dolgo klobaso, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, konce zavihamo in jo postavimo v hladilnik. Maso lahko pripravimo tudi vnaprej in zamrznemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekaču segrejemo oljčno olje, zarebrnici solimo in prevežemo z vrvico, da bosta lepe okrogle oblike, in ju položimo v pekač. Če želimo, da je meso rožnato, ju pečemo 12 minut, po 6 minutah peke ju obrnemo. Pokrijemo ju s folijo in postavimo na toplo, da počivata 10 do 15 minut.
V pečici vključimo žar. Dve tretjini zeliščne klobase razrežemo na rezine, debele 5 mm (preostanek lahko shranimo za drugič). Med dvema plastema prozorne kuhinjske folije jih razvaljamo v velikost in obliko zarebrnic. Skorjico položimo na zarebrnici in vse skupaj pečemo pod vročim žarom toliko časa, da skorjica zabrbota, postane hrustljava in rjavkasta. Zarebrnici postrežemo takoj s poljubno zelenjavo.