© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svetla telečja osnova

Svetla telečja osnova

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,5 litra
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jusne osnove in omake

Sestavine

  • 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
  • 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
  • timijan
  • nageljnove žbice
  • 3 l vode
  • 2,5 dl belega vina

Sestavine

  • 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
  • 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
  • timijan
  • nageljnove žbice
  • 3 l vode
  • 2,5 dl belega vina

Postopek

1

Kosti 5 minut blanširamo, operemo, zalijemo z vodo in vinom, dodamo zelenjavo in začimbe. Kuhamo počasi 4 ure kot juho (občasno poberemo peno) in nato precedimo skozi krpo.

Priljubljeni recepti

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

1 h
Enostavno

Ribezovi krofki

40 min
Enostavno

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

25 min
Enostavno

Rezanci udon z rakci

Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.