
Svetla telečja osnova
Svetla telečja osnova

Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- nageljnove žbice
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- nageljnove žbice
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina
Postopek
Kosti 5 minut blanširamo, operemo, zalijemo z vodo in vinom, dodamo zelenjavo in začimbe. Kuhamo počasi 4 ure kot juho (občasno poberemo peno) in nato precedimo skozi krpo.