
Kaj boste skuhali danes?
Svetla telečja osnova
Svetla telečja osnova
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
2,5 litra

Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- nageljnove žbice
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- nageljnove žbice
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina
Postopek
1
Kosti 5 minut blanširamo, operemo, zalijemo z vodo in vinom, dodamo zelenjavo in začimbe. Kuhamo počasi 4 ure kot juho (občasno poberemo peno) in nato precedimo skozi krpo.