© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečja jetrca z gobami na popečenem kruhu

Ne marate jetrc? Ta jed vas bo spreobrnila!

Telečja jetrca z gobami na popečenem kruhu

Ne marate jetrc? Ta jed vas bo spreobrnila!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telecja-jetrca-z-gobami-na-popecenem-kruhu_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 8 rezin pancete
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine telečjih jeter (pribl. 500 g)
  • 50 g masla
  • majhen šopek žajblja
  • ½ majhnega šopka timijana
  • 4 šalotke
  • 300 g mešanih gob
  • lupina in sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • 4 rezine kruha
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 rezin pancete
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine telečjih jeter (pribl. 500 g)
  • 50 g masla
  • majhen šopek žajblja
  • ½ majhnega šopka timijana
  • 4 šalotke
  • 300 g mešanih gob
  • lupina in sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • 4 rezine kruha

Postopek

1

Osmukamo lističe timijana in žajblja in večino žajbljevih listov sesekljamo. Šalotko olupimo in narežemo na tanke rezine. Gobe očistimo in narežemo, če so velike. Panceto hrustljavo popečemo v ponvi in jo odložimo na kuhinjsko brisačko.

2

V ponvi močno segrejemo olje in jetra pečemo na vsaki strani 1 do 2 minuti, da so v notranjosti še rožnata. Proti koncu peke v ponev dodamo polovico masla, in ko se stopi, z njim polivamo rezine jeter. Odložimo jih na pladenj, pokrijemo s folijo in pustimo počivati 10 do 15 minut.

3

V ponev damo sesekljan žajbelj, lističe timijana, šalotko, gobe in rezance limonove lupine. Na zelo močnem ognju pražimo nekaj minut, nato dodamo limonov sok, malo soli in popra. Dušimo še 3 do 5 minut, da se naredi omaka in se gobe skuhajo.

4

V majhni kozici segrejemo preostalo maslo, da se začne peniti. Dodamo cele žajbljeve liste, pražimo jih nekaj minut, da postanejo hrustljavi, in jih odložimo na kuhinjsko brisačko.

5

Rezine kruha popečemo in nanje naložimo jetra, ki jih obložimo z gobovo zmesjo, na vrh pa položimo panceto in hrustljav žajbelj. Takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.