© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski medaljoni z glaziranimi jabolki in gorčico

Jesensko sadje se odlično poda k svinjskim zrezkom!

Svinjski medaljoni z glaziranimi jabolki in gorčico

Jesensko sadje se odlično poda k svinjskim zrezkom!

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
roast pork with apples and mustard healthy

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 jabolka
  • 500 g svinjskega fileja
  • 2 dl manj slane piščančje jušne osnove
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlica sesekljanega žajblja
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 jabolka
  • 500 g svinjskega fileja
  • 2 dl manj slane piščančje jušne osnove
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlica sesekljanega žajblja
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Jabolka operemo in narežemo na rezine, nato jih 10 minut dušimo, da se zmehčajo in karamelizirajo. Odstranimo jih iz ponve in prihranimo.

2

Svinjski file narežemo na medaljone. V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem spečemo svinjino. Medaljone pečemo približno 2 minuti na vsaki strani. Dodamo juho in gorčico in na visokem ognju kuhamo še 5 minut, da se svinjina skuha do konca. Dodamo ji jabolčne rezine in kuhamo še kakšno minuto.

3

Jed odstavimo z ognja, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.