© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solatni zvitki z lepljivo svinjino

Solatni zvitki z lepljivo svinjino

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ščep cimeta
  • ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
  • 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
  • 1 korenček
  • sok 1 limete
  • ščep svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1⁄2 kumare
  • 16 listov mehke solate
  • sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ščep cimeta
  • ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
  • 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
  • 1 korenček
  • sok 1 limete
  • ščep svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1⁄2 kumare
  • 16 listov mehke solate
  • sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Za marinado zmešamo sojino omako, med, rjavi sladkor, začimbe in žlico vode. Zrezke položimo v plitvo skledo, jih prelijemo z marinado in obrnemo, da so lepo obliti, nato jih pustimo, da se marinirajo vsaj 30 minut.

2

Korenček in kumaro narežemo na paličice v velikosti vžigalic. Korenček zmešamo z limetinim sokom in sladkorjem. Kos aluminijaste folije premažemo z oljem in z njim obložimo ponev za žar. Zrezke položimo na folijo in jih pod žarom v pečici ali na štedilniku pečemo 4 minute na vsaki strani. Medtem jih pozorno spremljamo, da zaradi sladkorja v marinadi ne začnejo črneti. Pečene zrezke narežemo na trakove.

3

Na desko položimo solatne liste, nanje pa svinjino. Dodamo korenček in kumaro, nato pa oba konca solatnih listov zavihamo navznoter in z enega konca zvijemo, da zapremo nadev. Po želji zraven postrežemo sladko čilijevo omako.

Kitajska mešanica petih začimb

običajno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih različicah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.