© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solatni zvitki z lepljivo svinjino

Solatni zvitki z lepljivo svinjino

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ščep cimeta
  • ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
  • 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
  • 1 korenček
  • sok 1 limete
  • ščep svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1⁄2 kumare
  • 16 listov mehke solate
  • sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ščep cimeta
  • ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
  • 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
  • 1 korenček
  • sok 1 limete
  • ščep svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1⁄2 kumare
  • 16 listov mehke solate
  • sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Za marinado zmešamo sojino omako, med, rjavi sladkor, začimbe in žlico vode. Zrezke položimo v plitvo skledo, jih prelijemo z marinado in obrnemo, da so lepo obliti, nato jih pustimo, da se marinirajo vsaj 30 minut.

2

Korenček in kumaro narežemo na paličice v velikosti vžigalic. Korenček zmešamo z limetinim sokom in sladkorjem. Kos aluminijaste folije premažemo z oljem in z njim obložimo ponev za žar. Zrezke položimo na folijo in jih pod žarom v pečici ali na štedilniku pečemo 4 minute na vsaki strani. Medtem jih pozorno spremljamo, da zaradi sladkorja v marinadi ne začnejo črneti. Pečene zrezke narežemo na trakove.

3

Na desko položimo solatne liste, nanje pa svinjino. Dodamo korenček in kumaro, nato pa oba konca solatnih listov zavihamo navznoter in z enega konca zvijemo, da zapremo nadev. Po želji zraven postrežemo sladko čilijevo omako.

Kitajska mešanica petih začimb

običajno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih različicah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.

Priljubljeni recepti

Pirina »rižota« z gozdnimi gobami

Jesenska »rižota« z oreškastim pridihom pire

50 min
Enostavno

Mehiška paradižnikova solata pico de gallo

Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara

15 min
Enostavno

Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom

Pečena buča s smetano in parmezanom bo navdušila ljubitelje fondijev in jeseni. Odlično se obnese kot prigrizek za zabave.

1 h 55 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.