Kaj boste skuhali danes?
Solatni zvitki z lepljivo svinjino
Solatni zvitki z lepljivo svinjino
Sestavine
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ščep cimeta
- ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
- 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
- 1 korenček
- sok 1 limete
- ščep svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica repičnega olja
- 1⁄2 kumare
- 16 listov mehke solate
- sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ščep cimeta
- ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
- 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
- 1 korenček
- sok 1 limete
- ščep svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica repičnega olja
- 1⁄2 kumare
- 16 listov mehke solate
- sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Za marinado zmešamo sojino omako, med, rjavi sladkor, začimbe in žlico vode. Zrezke položimo v plitvo skledo, jih prelijemo z marinado in obrnemo, da so lepo obliti, nato jih pustimo, da se marinirajo vsaj 30 minut.
Korenček in kumaro narežemo na paličice v velikosti vžigalic. Korenček zmešamo z limetinim sokom in sladkorjem. Kos aluminijaste folije premažemo z oljem in z njim obložimo ponev za žar. Zrezke položimo na folijo in jih pod žarom v pečici ali na štedilniku pečemo 4 minute na vsaki strani. Medtem jih pozorno spremljamo, da zaradi sladkorja v marinadi ne začnejo črneti. Pečene zrezke narežemo na trakove.
Na desko položimo solatne liste, nanje pa svinjino. Dodamo korenček in kumaro, nato pa oba konca solatnih listov zavihamo navznoter in z enega konca zvijemo, da zapremo nadev. Po želji zraven postrežemo sladko čilijevo omako.
Kitajska mešanica petih začimb
običajno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih različicah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus