
Kaj boste skuhali danes?
Solatni zvitki z lepljivo svinjino
Solatni zvitki z lepljivo svinjino

Sestavine
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ščep cimeta
- ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
- 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
- 1 korenček
- sok 1 limete
- ščep svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica repičnega olja
- 1⁄2 kumare
- 16 listov mehke solate
- sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ščep cimeta
- ščep kitajske mešanice petih začimb (opomba spodaj)
- 4 tanki zrezki iz svinjskega hrbta
- 1 korenček
- sok 1 limete
- ščep svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica repičnega olja
- 1⁄2 kumare
- 16 listov mehke solate
- sladka čilijeva omaka, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Za marinado zmešamo sojino omako, med, rjavi sladkor, začimbe in žlico vode. Zrezke položimo v plitvo skledo, jih prelijemo z marinado in obrnemo, da so lepo obliti, nato jih pustimo, da se marinirajo vsaj 30 minut.
Korenček in kumaro narežemo na paličice v velikosti vžigalic. Korenček zmešamo z limetinim sokom in sladkorjem. Kos aluminijaste folije premažemo z oljem in z njim obložimo ponev za žar. Zrezke položimo na folijo in jih pod žarom v pečici ali na štedilniku pečemo 4 minute na vsaki strani. Medtem jih pozorno spremljamo, da zaradi sladkorja v marinadi ne začnejo črneti. Pečene zrezke narežemo na trakove.
Na desko položimo solatne liste, nanje pa svinjino. Dodamo korenček in kumaro, nato pa oba konca solatnih listov zavihamo navznoter in z enega konca zvijemo, da zapremo nadev. Po želji zraven postrežemo sladko čilijevo omako.
Kitajska mešanica petih začimb
običajno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih različicah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Pečena buča s smetano in parmezanom bo navdušila ljubitelje fondijev in jeseni. Odlično se obnese kot prigrizek za zabave.