Kaj boste skuhali danes?
Pršutovi zvitki z zeleno
Pršutovi zvitki z zeleno
Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta
Postopek
Z nožem odrežemo vrh in dno gomolja zelene ter jo olupimo. Najprej jo narežemo na tanke rezine, nato na trakove. Preložimo jih v skledo in dodamo limonov sok, drobnjak, majonezo in gorčico. Solimo, popramo in dobro premešamo.
Rezino pršuta položimo na delovno površino in na rob razporedimo nekaj nadeva. Tesno zavijemo, z ostrim nožem odrežemo konce in zvitek prerežemo na dva dela. Postrežemo tako, da zvitke pokončno zložimo na servirni pladenj.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zelenin nadev lahko pripravite že zjutraj in ga shranite v hladilniku.
- Dve uri pred prihodom gostov lahko že zvijete in obrežete pršutove zvitke.
- Tik pred prihodom gostov prerežite zvitke šunke na pol. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.
Nasvet
Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremaste tortice s toplim češnjevim prelivom
Najtežje bo počakati, da bodo kremaste tortice nared za postrežbo
Hruške, poširane s sivko, in kolački s hruškovim likerjem
Pečena piščančja stegna z oljkami in limono
Oljka je plod istoimenskega drevesa. Prevzeto iz italijanščine oljki pravimo tudi oliva, ampak v Istri, kjer ti plodovi najbolj uspevajo, mu pravijo oljka. Prav naši oljkarji si prizadevajo za uporabo imena oljka in ne oliva.