
Pršutovi zvitki z zeleno
Pršutovi zvitki z zeleno

Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta
Postopek
Z nožem odrežemo vrh in dno gomolja zelene ter jo olupimo. Najprej jo narežemo na tanke rezine, nato na trakove. Preložimo jih v skledo in dodamo limonov sok, drobnjak, majonezo in gorčico. Solimo, popramo in dobro premešamo.
Rezino pršuta položimo na delovno površino in na rob razporedimo nekaj nadeva. Tesno zavijemo, z ostrim nožem odrežemo konce in zvitek prerežemo na dva dela. Postrežemo tako, da zvitke pokončno zložimo na servirni pladenj.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zelenin nadev lahko pripravite že zjutraj in ga shranite v hladilniku.
- Dve uri pred prihodom gostov lahko že zvijete in obrežete pršutove zvitke.
- Tik pred prihodom gostov prerežite zvitke šunke na pol. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.
Nasvet
Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!