© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pršutovi zvitki z zeleno

Pršutovi zvitki z zeleno

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 30 zvitkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prsutovi-zvitki-z-zeleno_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 majhen gomolj zelene
  • sok 1 limone
  • šopek narezanega drobnjaka
  • 7 žlic majoneze
  • sol
  • poper
  • 3 žlice gorčice s semeni
  • 15 rezin pršuta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 majhen gomolj zelene
  • sok 1 limone
  • šopek narezanega drobnjaka
  • 7 žlic majoneze
  • sol
  • poper
  • 3 žlice gorčice s semeni
  • 15 rezin pršuta

Postopek

1

Z nožem odrežemo vrh in dno gomolja zelene ter jo olupimo. Najprej jo narežemo na tanke rezine, nato na trakove. Preložimo jih v skledo in dodamo limonov sok, drobnjak, majonezo in gorčico. Solimo, popramo in dobro premešamo.

2

Rezino pršuta položimo na delovno površino in na rob razporedimo nekaj nadeva. Tesno zavijemo, z ostrim nožem odrežemo konce in zvitek prerežemo na dva dela. Postrežemo tako, da zvitke pokončno zložimo na servirni pladenj.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Zelenin nadev lahko pripravite že zjutraj in ga shranite v hladilniku.
  • Dve uri pred prihodom gostov lahko že zvijete in obrežete pršutove zvitke.
  • Tik pred prihodom gostov prerežite zvitke šunke na pol. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.

Nasvet

Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.