
Pršutovi zvitki z zeleno
Pršutovi zvitki z zeleno

Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 majhen gomolj zelene
- sok 1 limone
- šopek narezanega drobnjaka
- 7 žlic majoneze
- sol
- poper
- 3 žlice gorčice s semeni
- 15 rezin pršuta
Postopek
Z nožem odrežemo vrh in dno gomolja zelene ter jo olupimo. Najprej jo narežemo na tanke rezine, nato na trakove. Preložimo jih v skledo in dodamo limonov sok, drobnjak, majonezo in gorčico. Solimo, popramo in dobro premešamo.
Rezino pršuta položimo na delovno površino in na rob razporedimo nekaj nadeva. Tesno zavijemo, z ostrim nožem odrežemo konce in zvitek prerežemo na dva dela. Postrežemo tako, da zvitke pokončno zložimo na servirni pladenj.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zelenin nadev lahko pripravite že zjutraj in ga shranite v hladilniku.
- Dve uri pred prihodom gostov lahko že zvijete in obrežete pršutove zvitke.
- Tik pred prihodom gostov prerežite zvitke šunke na pol. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.
Nasvet
Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!