
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 0,25 dl vodke
- 1 kepica sorbeta iz malin ali črnega ribeza
- 1 dl penečega vina

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 0,25 dl vodke
- 1 kepica sorbeta iz malin ali črnega ribeza
- 1 dl penečega vina
Postopek
V kupo nalijemo 0,25 dl vodke in za 30 minut postavimo v hladilnik, nato vanjo položimo kepico sorbeta iz malin ali črnega ribeza. Oblijemo z 1 dl penečega vina in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom
Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.