
Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici

Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana
Postopek
Vse sestavine za slanico damo v veliko kozico z 1 litrom vode in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno slanico položimo svinjske zarebrnice, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri. Zarebrnice vzamemo iz slanice, jih oplaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem.
Pečico segrejemo na 200 °C. Veliko rebrasto ponev segrejemo na močnem ognju in v njej pečemo zarebrnice 3 do 4 minute na vsaki strani, da se pokažejo proge od ponve – po potrebi jih pečemo v dveh porcijah. Popečene zarebrnice prenesemo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih v pečici pečemo še 10 do 12 minut, da so skoz in skoz pečene.
Nasvet
Svinjske zarebrnice je težko ravno prav speči ne smejo biti premalo pečene, če pa jih pečemo predolgo, so suhe. Če pa jih vložimo v slanico, bo meso mehkejše in tudi sočnejše.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom