© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice v začimbni slanici

Svinjske zarebrnice v začimbni slanici

Čas priprave 50 min + čas v slanici
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinske zarebrnice

Sestavine

  • 6 svinjskih zarebrnic

slanica

  • 150 g sladkorja demerara
  • 200 g morske soli
  • 1 žlica zrn rožnatega popra
  • 1 žlica brinovih jagod
  • 1 žlica koriandrovih semen
  • 2 lovorova lista
  • 2 vejici timijana

Sestavine

  • 6 svinjskih zarebrnic

slanica

  • 150 g sladkorja demerara
  • 200 g morske soli
  • 1 žlica zrn rožnatega popra
  • 1 žlica brinovih jagod
  • 1 žlica koriandrovih semen
  • 2 lovorova lista
  • 2 vejici timijana

Postopek

1

Vse sestavine za slanico damo v veliko kozico z 1 litrom vode in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno slanico položimo svinjske zarebrnice, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri. Zarebrnice vzamemo iz slanice, jih oplaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Veliko rebrasto ponev segrejemo na močnem ognju in v njej pečemo zarebrnice 3 do 4 minute na vsaki strani, da se pokažejo proge od ponve – po potrebi jih pečemo v dveh porcijah. Popečene zarebrnice prenesemo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih v pečici pečemo še 10  do 12 minut, da so skoz in skoz pečene.

Nasvet

Svinjske zarebrnice je težko ravno prav speči ne smejo biti premalo pečene, če pa jih pečemo predolgo, so suhe. Če pa jih vložimo v slanico, bo meso mehkejše in tudi sočnejše.

Priljubljeni recepti

Musaka z jajčevci in oblogo iz jogurta

Lahka različica grške klasike

2 h 35 min
Srednje zahtevno

Gaspačo (hladna zelenjavna juha)

Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha

10 min
Enostavno

Jagodni sladoled s kislo smetano

Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.