
Kaj boste skuhali danes?
Juha iz bučk, graha in fižola s pestom
Juha iz bučk, graha in fižola s pestom

Sestavine
- 200 g svežega graha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 500 g bučk
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici bazilikinega pesta
- sol in poper

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 200 g svežega graha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 500 g bučk
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici bazilikinega pesta
- sol in poper
Postopek
Grah v majhni količini vode kuhamo 15 do 18 minut in ga odcedimo. Olupljen česen narežemo na rezinice, bučke po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na koščke. V veliki kozici segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo česen, nato dodamo bučke in jih pražimo 3 minute, da se začnejo mehčati. Primešamo grah ter odcejen in oplaknjen fižol, nato prilijemo vročo jušno osnovo in kuhamo še 3 minute.
V juho vmešamo pesto, malo solimo in popramo, naložimo v skodele in postrežemo, po želji s hrustljavim črnim kruhom.
Nasvet
Za juho lahko uporabimo tudi zamrznjen grah, ki ga brez predhodnega kuhanja dodamo v juho skupaj s fižolom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena divjačina s čilijem in čokolado
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom