© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz bučk, graha in fižola s pestom

Juha iz bučk, graha in fižola s pestom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz bučk, graha, fizole

Sestavine

  • 200 g svežega graha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 500 g bučk
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g svežega graha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 500 g bučk
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • sol in poper

Postopek

1

Grah v majhni količini vode kuhamo 15 do 18 minut in ga odcedimo. Olupljen česen narežemo na rezinice, bučke po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na koščke. V veliki kozici segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo česen, nato dodamo bučke in jih pražimo 3 minute, da se začnejo mehčati. Primešamo grah ter odcejen in oplaknjen fižol, nato prilijemo vročo jušno osnovo in kuhamo še 3 minute.

2

V juho vmešamo pesto, malo solimo in popramo, naložimo v skodele in postrežemo, po želji s hrustljavim črnim kruhom.

Nasvet

Za juho lahko uporabimo tudi zamrznjen grah, ki ga brez predhodnega kuhanja dodamo v juho skupaj s fižolom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.