© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuše po maroško

Skuše po maroško

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skuše

Sestavine

  • 2 očiščeni celi skuši
  • oljčno olje

nadev

  • 1 grobo sesekljan strok česna
  • 2 žlički koromačevih semen
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ¼ žličke žafrana
  • 1 grobo sesekljan rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • 1 žlica oljčnega olja

chermoula

  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • ½ žličke mlete paprike
  • ščep čilija v prahu
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g grobo sesekljanega koriandra
  • 3 žlice blagega oljčnega olja
  • krhlji limone, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 očiščeni celi skuši
  • oljčno olje

nadev

  • 1 grobo sesekljan strok česna
  • 2 žlički koromačevih semen
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ¼ žličke žafrana
  • 1 grobo sesekljan rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • 1 žlica oljčnega olja

chermoula

  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • ½ žličke mlete paprike
  • ščep čilija v prahu
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g grobo sesekljanega koriandra
  • 3 žlice blagega oljčnega olja
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Vse sestavine za nadev damo v možnar in jih stolčemo. Vsako skušo trikrat poševno zarežemo po obeh straneh, nato v zareze natlačimo nadev. Pred peko za 2 uri postavimo na hladno.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo chermoulo: v zmogljiv mešalnik damo olupljen česen, začimbe, limonov sok, koriander in ščep soli; medtem ko mešamo, počasi prilivamo olje.

3

Skuši po obeh straneh premažemo z malo olja, nato ju položimo v razgreto ponev. Pečemo ju 2 minuti na vsaki strani, nato ju previdno prenesemo v pekač in v pečici pečemo še približno 10 minut, da sta ribi skoz in skoz pečeni. Pokapamo ju z malo chermoule in ponudimo s kuskusom (glej recept spodaj), krhlji limone in preostalo chermoulo.

Chermoula

Chermoula je severnoafriška omaka, ki se uporablja tudi kot marinada. Recepti se od kraja do kraja razlikujejo, naša različica s papriko je maroška.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.